Novo ime White Field festivala Irena Blagojević: Čast je pjevati sa Incognitom

Pored ranije najavljenih izvođača u bašti Kuće Rista Ratkovića prve večeri nastupiće i poznati gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.06.2011. 18:51h

Spisak za peti po redu jazz festival “White Field”, koji će biti održan 1. i 2. jula u Bijelom Polju proširen je za još dva imena.

Naime, pored ranije najavljenih izvođača u bašti Kuće Rista Ratkovića prve večeri nastupiće i poznati gitarski duo Srđan Bulatović i Darko Nikčević, dok će druge noći program biti upotpunjen nastupom beogradske muzičarke Irene Blagojević.

"Zaista mi je velika čast što su me organizatori pozvali da nastupim na jednom ovakvom festivalu i to iste večeri kad nastupa čuveni 'Incognito'. Ovo je prvi put da održim samostalni koncert u Crnoj Gori, zato ću ga iskoristiti kako bih predstavila numere sa albuma 'Jutro bez ljubavi' koji je objavljen u oktobru 2010. godine. Pored mojih pjesama, te večeri ću pjevati i neke džez standarde, kao i jazz obrade" kazala je za “Vijesti” Irena Blagojević.

Muzičarka je diplomirala flautu na Fakultetu muzičkih umjetnosti u Beogradu, ali pjevanje je dugo doživljavala kao svoju “drugu ljubav”. U petnaestoj godini pobijedila je na takmičenju ”Talenti dolaze”.

U emisiji “3K Dur” pobjeđivala je do velikog finala. Kao pobjednik “Večeri mladih nada” na Beogradskom proljeću 2000. učestvuje na festivalu Slavenski bazar u Kijevu gdje, takođe, pobjeđuje.

Iste godine osvaja i nagradu za interpretaciju na “Evrofestivalu” u Makedoniji. Irena godinama nastupa po klubovima u Beogradu i to sa bendovima “Kalkuta” i “Balkan ekspres”. Solo karijeru počela je da gradi od 2008, kada je odlučila da se povuče na neko vrijeme kako bi radila na svom materijalu.

Album prvijenac “Jutro bez ljubavi” objavljen je krajem prošle godine i to pod etiketom “Multimedia Recordsa”, a sa njega se izdvojila numera “Gorko je slatko“ za koju je snimljen i spot. Pored toga što se na albumu predstavila superiornom i zrelom interpretacijom, Irena je i jedan od autora tekstova, muzike i aranžmana.

Blagojević će u Bijelom Polju nastupiti sa muzičarima beogradskog “Big Banda”, Ivanom Aleksijevićem (klavir), Nebojšom Zulfikarpašićem (gitara), Aleksandrom Cvetkovićem (bubnjevi), Miroslavom Tovircem (bas), Maksom Kočetovim (saksofon) i Strahinjom Banovićem (truba).

Uz Nikčevića i Bulatovića, prve večeri će u bašti Kuće Rista Ratkovića nastupiti “Akšam vile” i MP trio, festival će otvoriti bend “Mikrokozma”, dok je glavna bina na bjelopoljskom trgu rezervisana za Tamaru Obrovac i Ramba Amadeusa. Sljedeće noći u bašti, uz Irenu Blagojević, nastupaju “Tribute to Nat King Cole” i “Baltazar”, a na velikoj bini sviraće “White Field Band” i “Incognito”. Svi programi jazz festivala su besplatni.

Nikčević i Bulatović sviraju prve večeri

"Napravićemo za tu priliku zanimljivu kombinaciju. Naravno da nam je u interesu da te večeri, takođe, promovišemo i naš novi album 'Dodir Crne Gore', pa ćemo samim tim odsvirati nekoliko pjesama sa tog albuma.

Međutim, pošto je u pitanju, ipak, jazz festival, ostali dio repertoara biće sastavljen od jazz kompozicija koje inače sviramo" kazao je o nastupu na White Fieldu Darko Nikčević, koji će svirati sa kolegom Srđanom Bulatovićem.

Od njega smo saznali da će proslavljeni gitarski duo te večeri svirati oko sat vremena.

"Možda ćemo za tu svirku imati i jednog gosta, međutim pregovori su u toku i za sada ništa više ne mogu da vam kažem" dodaje Nikčević.

Bonus video: