Shin-ei promovisao spot za pjesmu "Ludi rajd" i održao koncert

Video je sniman na više lokacija koje su neobične i neće ih svi odmah prepoznati" priča za “Vijesti” Boris Bošković, gitarista benda “Shin-ei”.
0 komentar(a)
Shin-ei, Foto: Zoran Đurić
Shin-ei, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.06.2011. 16:44h

Crnogorska grupa “Shin-ei” promovisala je sinoć spot za numeru “Ludi rajd” u bašti lokala “Soul II Soul”.

" Snimanje je trajalo od februara do maja, zbog obaveza ne samo članova benda, već i mnogobrojne ekipe koja je radila na izradi spota. Htjeli smo da bude neobično i drugačije i zadovoljni smo konačnim proizvodom, mada smo od starta imali povjerenje od Danila Penda kome ovo nije prvi put da radi spotove za crnogorske rok bendove.

Video je sniman na više lokacija koje su neobične i neće ih svi odmah prepoznati" priča za “Vijesti” Boris Bošković, gitarista benda “Shin-ei”.

" Dobro je i to što je tokom snimanja spota prošlo nekoliko godišnjih doba. Tako da smo se na samom početku snimanja smrzavali, a posljednjih dana bukvalno “kuvali”" dodao je Bošković.

Pored Danila Penda, za spot su bili zaduženi i Tanja Marković, koja je članovima sastava odabrala kostime, zatim Toni Pendo je preuzeo ulogu producenta, montaža je bila povjerena Dušanu Paunoviću, dok je asistent na snimanju bio Marko Gošović.

Bošković ističe da su on i kolege veoma zadovoljni kako je protekla promocija, kao i svirka koja je uslijedila.

- Atmosfera je bila jedna od najboljih koje smo doživjeli na našim dosadašnjim koncertima. Veoma nam je drago što sa nama u publici bila i neka nova lica, a posebno je zadovoljstvo što su prisutni sa nama u jedan glas pjevali numere koje još nijesmo objavili - priča Bošković.

“Snin-ei” je te večeri imao i predgrupu. Riječ je o mladom sastavu “Zoon Plitikoon”.

" I nas je predgrupa prijatno iznenadila. Naime, mi smo ih te večeri prvi put čuli kako sviraju, ali smo se odlučili da im na taj način pomognemo, s obzirom na to da su članovi “Zoon Politikoona” naši prijatelji, koji su svirali u nekim drugim bendovima. Nije prvi put da “Shin-ei” pomaže po stažu mlađe grupe, a to ćemo raditi i ubuduće" obećava Bošković.

Album početkom jeseni

Inače, spot za numeru “Ludi rajd”, ujedno najavljuje dugoočekivani prvijenac mladog sastava.

" Ovo je posljednji spot koji ćemo objaviti prije samog albuma, koji bi trebao da se pojavi početkom jeseni. Na njemu će se naći 11 pjesama, među kojima su i “Ludi rajd” i “Atropofobija” za koju smo nedavno promovisali spot.

Sve su završene, trenutno je album u fazi miksanja i masteringa, a sniman je u studiju “Gluho kolo” u Tivtu. Producenti albuma su Ivan Marović i Dušan Vuleković.

Ono čime moramo da se pohvalimo je da je dosta pjesama snimljeno uživo jer smo na taj način htjeli da uhvatimo vajb žive svirke" otkriva Bošković.

Iako za sada nemaju tačan datum objavljivanja album, ni izdavačku kuću, od njega smo saznali da su pregovori i oko tog dijela u toku.

" Za sada su tam to sve nepoznati detalji, ali ono što mogu da obećam je da ćemo se maksimalno potruditi da naš prvijenac čuje što više ljudi, ne samo u Crnoj Gori, već i u ostalim ex- Yu republikama " zaključuje Bošković.

Bonus video: