Partibrejkers prave "Krš i lom" po regionu

Za novi album bi voljeli da ponovo angažuju producenta Mileta Ćirića sa kojim su radili drugu i treću ploču krajem osamdesetih.
214 pregleda 0 komentar(a)
Partibrejkersi, Foto: Wikipedia
Partibrejkersi, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 14.06.2011. 15:27h

“Partibrejkersi” su krenli na regionalnu turneju nazvanu “Krš i lom”, na kojoj ih očekuju festivalske svirke 18. juna na “Arsenal festu” u Kragujevcu, 21. juna na “Inmjuziku” (INmusic) u Zagrebu i 25. juna na “DŽampu” (Jump) u Zadru.

“Počeli smo turneju, bili smo u petak u Splitu (u klubu ‘Spaladijum andregraund’), ‘razvalili’ smo i sad nastavljamo dalje. Baš imamo pravu turneju, mnogo ćemo da putujemo. Kao nekada. Iako ništa ne može da bude kao nekada, iz prostog razloga što smo stariji”, rekao je phevač Zoran Kostić-Cane agenciji Beta.

Na turneji nazvanoj po aktuelnom koncertnom CD i internet albumu “Krš i lom”, beogradski sastav koga predvode Kostić i gitarista Nebojša Antonijević-Anton će svirati i 2. jula u niškoj “Banovini”, 10. jula na festivalu “Egzit” u Novom Sadu i 16. jula u Makarskoj.

Slijede, 23. jula “Vodova fest” u Ruskom Krsturu, 24. jula “Lejk fest” u Nikšiću, 27. jula “Dani tolerancije” u Bačkoj Topoli, 28. jula “Bir fest” u Ohridu, 30. jula Bijeljina, 26. avgusta Osijek i 27. avgusta “Fol” festival u Rijeci.

Kostić kaže da “Partibrejkersi” dok su na turneji još neće razmišljaju kada će u studio, da snime nasljednika albuma “Sloboda ili ništa” (2007), ali bi voljeli da ponovo angažuju producenta Mileta Ćirića sa kojim su radili drugu i treću ploču krajem osamdesetih.

“Imamo neki plan da odemo i snimamo u Holandiji kod Mileta, ali to su planovi koji mogu, ali ne moraju da budu ostvareni. On je naš stari saradnik, a i hoćemo da snimimo ploču na stari način, analogno. Da na trake snimimo svoje žvake”, kaže Kostić.

Bonus video: