IZ DRUGOG POKUŠAJA

Podgoričani na Demofest: Džiboni je sa Mirakulom, a mi ćemo sa Superkulom

"Uhvatili ste mi muštuluk. Iznenađen sam, davno je bilo od kad smo se prijavili", kazao je pjevač benda
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.02.2019. 11:38h

Podgorički bend Indigo Pop jedini je izvođač iz Crne Gore među odabranih 30 koji će nastupiti na banjalučkom Jelen Demofestu.

Javnosti poznat kao Joker, bend je nakon singlova "Moja" i "Kiša", morao promijeniti ime u Indigo Pop zbog autorskih prava. Frontmen Boris Vuksanović bio je zatečen informacijom da je njegov bend prošao konkurs za Demofest.

"Uhvatili ste mi muštuluk. Iznenađen sam, davno je bilo od kad smo se prijavili i nijesam još očekivao rezultate, mislio sam da će biti u julu. Drago nam je što smo prošli, jer ipak je to veliki festival i prijavljuje se mnogo bendova", kazao je pjevač Indigo Popa.

Bend je za učešće na Demofestu konkurisao numerama "Krug" i "Minut slave"

Osim imena, prema riječima Vuksanovića, ništa bitno se u prošlom periodu nije promijenilo u bendu koji i dalje funkcioniše u sastavu: Vuksanović (gitara, vokal), Marko Maraš (bubanj), Milan Maraš (bas) i Aleksandra Vuksanović (klavijature).

"Mi smo mejnstrim rok. Nijesmo naročito alternativni, ne izmišljamo ništa novo već sviramo muziku kakvu sviraju bendovi koje volimo", objasnio je on.

Bend je za učešće na Demofestu konkurisao numerama "Krug" i "Minut slave" koje će se, kako kaže Vuksanović, naći na njihovom predstojećem albumu.

Trenuto rade na spotu za pjesmu "Instant anđeo"

"Album je snimljen i trenutno je u fazi miksa. Rađen je u studiju Basement u Nikšiću i djelimično u Beogradu. Zaduženi za produkciju su Ivan Perović, Dejan Vučković i Božidar Martinović", kazao je on i dodao da će album nositi naziv "Superkul", a njegovo objavljivanje očekuje se na jesen ove godine.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel, u Banjaluci

"U pitanju je lokalna uzrečica, ali i interna fora, jer smo se šalili da ako je Džiboni napravio ludilo sa Mirakulom, što ne bi i mi sa Superkulom", objasnio je naziv albuma.

Prema njegovim riječima, bend je već kontaktirao izdavačke kuće u regionu, pa će album najvjerovatnije biti objavljen u Crnoj Gori, Srbiji i Hrvatskoj. Prethodno će ga, otkrio je Vuksanović, najaviti dva spota.

"Ovih dana radimo na spotu za pjesmu 'Instant anđeo', koji će režirati Zonjo. Vjerovatno će biti objavljen u toku ljeta, a do jeseni planiramo da snimimo još jedan", otkrio je.

Za kraj se osvrnuo na predstojeći nastup u Banjaluci, na festivalu za koji je njegova grupa konkurisala i prošle godine.

"Čast nam je što učestvujemo i daćemo sve od sebe da Crnu Goru istaknemo, jer se naša scena nije do sad naročito probila u regionu. Nadam se da ćemo biti zapaženi, ako ne pobijedimo", uz osmijeh je predočio svoja očekivanja povodom nastupa u Banjaluci.

Ovogodišnji Demofest biće održan od 27. do 29. jula na tvrđavi Kastel, u Banjaluci. Prošle godine se od crnogorskih bendova među odabranima našla podgorička Qtera koja je na Demofestu osvojila nagradu publike.