Asfaltiranje uvodi hip hop u mainstream vode

" Počećemo još dok bude dan, a koncert na terasi KIC-a trajaće do ponoći kada se selimo u OGP gdje će biti after party" dodaje MC Marko
141 pregleda 0 komentar(a)
Asfaltiranje, Foto: Savo Prelević
Asfaltiranje, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.06.2011. 13:27h

Hip hop šou “Asfaltiranje” koji je zakazan na petak 10. jun, u organizaciji NVO Metafora, kako je najavljeno na konferenciji za novinare, potrudiće se da ovaj zvuk približi slušaocima.

"Ne želimo da hip-hop muzika više bude underground, već mainstream. Međutim, sve ovo ne bih mogao sam, da nije bilo ekipe koja je mi je dala vjetar u leđa"istakao je na konferenciji za novinare MC Marko, sekretar NVO Metafora i jedan od učesnika prvog hip-hop šoua Asfaltiranje, za koji se nada da će već od naredne godine prerasti u tradicionalni festival.

Na ovom projektu, pored MC Marka radili su i Jelena Božović, Luka Bošković, Jovo Vukčević, Igor Burzan poznatiji ko MC Rhino koji je sa MC Markom vršio odabir crnogorskih izvođača koji će nastupiti na ovogodišnjem “Asfaltiranju”.

" Imamo četiri imena iz Crne Gore, prvo je tu Bači rimu trupa koja je nedavno objavila album na Internetu. Ja sam 1. februara koncertom u Velikoj sali KIC-a dokazao da treba da budem među izvođačima, zatim je tu klapa Who See kojima je Rhino producent.

Maksimalno ćemo se potruditi da se i u Crnoj Gori napravi ozbiljna hip-hop scena, a u petak veče sa nama će nastupiti i najbolji iz regiona - hrvatska grupa TBF, dok će iz Srbije doći Ajs Nigrutin i Timbe koji će zatvoriti ovaj šou" istakao je MC Marko.

Prema njegovim riječima, program će početi u 20 časova.

" Počećemo još dok bude dan, a koncert na terasi KIC-a trajaće do ponoći kada se selimo u OGP gdje će biti after party" dodaje MC Marko.

Manifestaciju su između ostalih pomogli Domen.me i PAM.

"Ne osjećamo se kao klasični sponzori jer je novac koji smo dali za “Asfaltiranje” potiče iz fonda za promociju nacionalnog stvaralaštva. Željeli smo da na ovaj način podstaknemo cijelu ovu priču.

Umjesto da finansiramo albume izvođačima, odlučili smo da na ovaj način budemo dio projekta “Asfaltiranje” i podstaknemo mlade ljude da se bave autorskom muzikom - istakao je ispred PAM-a Marko Đurović" Markoni.

Karte za “Asfaltiranje” već su u prodaji, po cijeni od pet eura, a organizatori su ograničili posjećenost na 500 ljudi.

" Nadam se da nam kiša, koja je najavljena, neće pokvariti manifestaciju, već da će biti samo prolazna. Uostalom, ja sam prije nekoliko godina bio na koncertu RHCP-a u Inđiji kada je padala kiša, i nikad se bolje nijesam proveo.

Osjećao sam se potpuno slobodno. Zato pozivam sve da dođu u petak na terasu KIC-a da svi budemo slobodni" zaključio je MC Marko.

Bonus video: