Grupa Regina duetom sa Tifom najavljuje novi album

Numeru će publika imati priliku da čuje tek za 15-tak dana
93 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.06.2011. 15:28h

Grupa “Regina” snimila je duet sa nekadašnjim pjevačem “Bijelog dugmeta” Mladenom Vojičićem Tifom.

"Od trenutka kada je Aco napravio pjesmu “Ptico mala”, shvatili smo da je idealna za duet. U toj pjesmi Davor je mladi zajubljeni dječak koji pati, a Tifa mu kao stari i iskusni roker daje savjet. Inače, veliki smo prijatelji sa Tifom, on je i naš omiljeni pjevač “Dugmeta”, tako da čim je čuo pjesmu pristao je da je snimi", priča za “Vijesti” Bojan Milićević, bubnjar “Regine”.

Numeru će publika imati priliku da čuje tek za 15-tak dana.

"Na albumu će biti šest, sedam novih pjesama, a kao bonus naći će se audio snimak našeg koncerta koji je održan na Trgu u Sarajevu"

"Planirali smo da sa singlom u isto vrijeme pustimo i spot. Snimanje videa zakazali smo za 12. jun, a trebaće nekoliko dana da se ti kadrovi izmontiraju kako bi se napravila dobra priča. Tako da mislim da će publika duet “Ptico mala” imati priliku da čuje tek poslije 20. juna zajedno sa spotom", otkriva Milićević.

Inače, ovaj duet ujedno će biti i najava njihovog novog studijskog albuma.

"Na albumu će biti šest, sedam novih pjesama, a kao bonus naći će se audio snimak našeg koncerta koji je održan na Trgu u Sarajevu. Zato će se CD i zvati “Sarajevo”. Žao nam je bilo, s obzirom na to da je snimak odličan, da ne bude objavljen, pa smo odlučili da ovako upakujemo novi album koji bi trebalo da bude objavljen u septembru.

Nijesmo stigli da sve završimo prije ljeta, a jul i avgust i nijesu baš dobro vrijeme da za objavljivanje albuma jer se tada zbog odmora ni kampanja ne može odraditi na pravi način", objašnjava Milićević.

Inače, glanovi grupe “Regina” prije nekoliko dana su se vratili iz Danske gdje su nastupili na festivalu “Jeling”.

"To je jedan od najvećih festivala u Evropi, a ove godine glavna zvijezda je bio Žan Mišel Žar. On je ujedno nastupao na glavnoj bini, dok smo mi pjevali na jednoj manjoj. Međutim, reakcija publike je bila odlična, vraćali su nas na bis, tako da su i organizatori tog festivala odlučili da nas pozovu opet, s tim što ćemo sljedeće godine i mi pjevati na glavnoj bini", zaključuje Milićević.

Bonus video: