Đule Van Gogh: Eksperimentišemo sa etno zvukom

Uporedom sa tim, bend kojem predstoji i nastavak turneje “Lavirint” je sarađivao sa etno grupom “Vrelo”
102 pregleda 0 komentar(a)
đule van gogh, Foto: Balkanphotocontest.com
đule van gogh, Foto: Balkanphotocontest.com
Ažurirano: 01.06.2011. 15:36h

Iako će ga objaviti tek 2012. godine, popularni beogradski sastav “Van Gogh” uveliko radi na novom albumu.

Uporedom sa tim, bend kojem predstoji i nastavak turneje “Lavirint” je sarađivao sa etno grupom “Vrelo”.

“Etno grupu 'Vrelo' mnogo volimo, cijenimo, poštujemo njenu energiju i senziblitet, pa smo tako probudili neke pjesme sa ranijih albuma 'Van Goga' u potpuno novom obliku. Mi volimo da eksperimentišemo, a ovo je svakako novi oblik, i naš izlet sa grupom sa kojom se družimo a koja spaja žensko etno pjevanje sa alternativnim rok zvukom”, kazao je za “Vijesti” Zvonimir Đukić Đule.

Snimke, odnosno stare pjesme “u potpuno novom zvucnom obliku”, Van Gogh će objaviti prije studijskog izdanja, ali Đule nije precizirao kad i na koji način.

Snimke, odnosno stare pjesme “u potpuno novom zvucnom obliku”, Van Gogh će objaviti prije studijskog izdanja, ali Đule nije precizirao kad i na koji način.

Đukić je kazao da će novi album, koji on i kolege pripremaju pod radnim naslovom “Robuser” imati novu energiju, različitu od one na prethodnom “Lavirintu”.

“Kada se završi turneja 'Lavirint' tada ćemo se još više pozabaviti novim albumom. Nema razloga da žurimo jer ćemo promovisati pjesme sa prethodnog albuma u okviru aktuelne turneje, koja će trajati do kraja ove godine”, ističe Đukić, dodajući da će njihov sljedeći projekat sigurno biti objavljen prije smaka svijeta, kao i da se ne plaše onoga koji je najavljen za 12. decembar 2012. godine.

“Mi radimo kao da ga neće biti, ko preživi pričaće. Album će se malo razlikovati od prethodnog, a mi ćemo kao i do sada biti zaduženi za sve pjesme. Naša energija je dovoljna, da nam nijesu potrebni ljudi sa strane”, priča Đukić.

On je dodao da su ovih dana u pregovorima da li da prije albuma izbace singl koji će najaviti “Robuster”.

“Važno je da se stvari same od sebe odvijaju, tako da ne treba žuriti. Naravno planiramo singl, ali tek kasnije, kada ćemo odraditi i spot za tu numeru”, ističe Đukić.

Na pitanje da li će u sklopu aktuelne turneje “Lavirint” posjetiti i Crnu Goru, kaže:

“Mi se uvijek radujemo koncertima u Crnoj Gori i ljetnjoj sezoni, tako da, iako su nam nastupi skoro knapirani, naći ćemo prostora i za koncerte na crnogorskom primorju. Voljeli bismo da imamo koncerte na otvorenom, tako da ako dobijemo neku dobru ponudu, a u tom terminu budemo slobodni, rado ćemo se odazvati”.

Prvo izdanje u Hrvatskoj

Van Gogh je odavno osvojio prostor Crne Gore i Srbije, a nedavno je započeo i promociju svog rada u Hrvatskoj.

Prema riječima Đukića, bend je zadovoljan i nedavnom posjetom Hrvatskoj gdje su promovisali CD kompilaciju “Total – 25 Years”, koju je povodom četvrt vijeka rada benda, objavila “Croatia Records”.

“Ovo je prvi put da se naše izdanje pojavilo na toj teritoriji. Publika nas je odlično prihvatila, imali smo mini koncert, a bio je veliki broj pripadnika sedme sile. Do sada nam iz Hrvatske nijesu bili naklonjeni, ali sada je sve drugačije. Nadam se da ćemo imati nastupe i po hrvatskom primorju, pa se unaprijed radujemo posjetama”, naglašava Đukić, dodajući da je promociji CD-a prisustvovao i veliki broj muzičara iz Hrvatske.

Bonus video: