Novi spot "Perpera" premijerno na portalu Vijesti

Video za jednu od najslušanijih numera sa aktuelnog albuma “Tragovi”, sniman je u Bangkoku u januaru, režirao ga je Zoran Marković Zonjo
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 31.05.2011. 07:28h

Spot crnogorske grupe “Perper” za numeru “Rođeni u tunelu” premijerno na portalu Vijesti!

Video za jednu od najslušanijih numera sa aktuelnog albuma “Tragovi”, sniman je u Bangkoku u januaru, režirao ga je Zoran Marković Zonjo, saradnik mu je bio Džordž Jamamoto, kamera je bila povjerena Martinu Lendsburgu, dok je organizaciju radila Darinka Marković.

"Bilo je uzbudljivo snimati spot na drugom kraju planete sa iskusnom internacionalnom ekipom. Bangkok je ogroman, egzotičan i gostoljubiv grad koji je ovog puta poslužio kao scenografija za univerzalnu temu 'Perperove' pjesme. Glavni junak spota je 'bijeli' čovjek, sam i izgubljen u tuđoj civilizaciji, u stalnoj potrazi za srodnom dušom i ljubavi. Teško je biti veseo u trenucima kad ti se čini da ti je sjenka jedini drug", istakao je za Vijesti Marković.

U spotu se pojavljuje i poznata tajlandska manekenka Kamonrat Ladseta koja trenutno gradi karijeru u Njujorku.

U spotu se pojavljuje i poznata tajlandska manekenka Kamonrat Ladseta koja trenutno gradi karijeru u Njujorku

Od Perperovaca smo saznali da je ideja za snimanje spota u Bangkoku bila Zonjova.

"On je putovao privatno u Bangkok, a imao je kontakte sa ljudima koji se tamo bave snimanjem i montažom spotova. Pitao nas je da li smo zainteresovani da tamo odradi spot. Kao jako zanimljiva ideja učinjelo nam se to da nas uopšte nema u spotu, a naročito zanimljiv je bio momenat da se radnja dešava u Bankoku", istakao je gitarista crnogorske grupe Aleksandar Radunović Popaj.

"Dugogodišnji poznanik, i naš i Zonjov, je smatrao da je došlo vrijeme da nakon 20 godina rečemo dvije i o tom velikom gradu. Jednostavno smo morali da prihvatimo, i Zonjo je iskoristio da sve zabilježi kako valja, odnosno on je odlučio ispred nas da sve što je snimljeno bude dio spota koji ćete već danas moći premijerno da odgledate ", nadovezao se basista “Perpera” Momčilo Zeković Zeko.

Zonjo je do sada sarađivao sa mnogim poznatim imenima iz regiona, a ovo je prvi spot koji je radio za grupu “Perper”.

"Ova saradnja je bila specifična jer se nijesmo sastajali, sve je dogovarano telefonima i mejlovima, tako da smo vrlo zadovoljni saradnjom jer se mi nijesmo uopšte umorili", objasnio je Popaj.

"Vrhunska saradnja"

Zeko je saradnju sa Zonjom opisao kao “vrhunsku”.

"Nije bilo grke, lako smo se dogovorili. Popaj i Zonjo imaju dugogodišnju saradnju i znali smo što možemo da očekujemo. O njegovim idejama pričaju i u regionu i bilo je vrijeme da bude i autor spota za naš bend", dodaje Zeko.

U ovom spotu fanovi neće imati priliku da vide “Perper”, a kompletan spot još nijesu pogledali ni svi članovi grupe.

"Moramo da priznamo da smo spot vidjeli svega prvih 45 sekundi"

"Moramo da priznamo da smo vidjeli svega prvih 45 sekundi. Biće nam drago da i mi odgledamo premijeru", rekao nam je Zeko, dok Popaj tvrdi da su “reakcije na spot vrlo pozitivne”.

"Mislimo da je ovo do sada najbolji spot “Perpera”, a vjerovatno je tome doprinijela činjenica da se mi ne pojavljujemo u njemu", tvrdi Popaj.

Premijera spota trebalo je da bude na MTV-u, a članovi “Perpera” nadaju se da će, ipak, biti emitovan i na tom kanalu.

"Iz MTV-ja su nas obavijestili da su zainteresovani da puštaju i kvalitetne stvari iz Crne Gore, gdje imaju i predstavnicu, nadamo se da će saradnja ići laganije nego što bi išla da smo komunicirali direktno sa “centralom”. Što se premijere tiče, zbog objektivnih okolnosti se kasnilo sa izradom spota, pa bi se moralo čekati još nekih mjesec i po, tako da smo odlučili da ga pustimo premijerno u Crnoj Gori", objasnio je Popaj.

TV premijera spota “Rođeni u tunelu” biće u emisiji “Tvin Mix”, a Perper će sjutra veče, u okviru kampanje REKOM-a, nastupiti na krovu podgoričkog KIC-a “Budo Tomović”.

Gavro, šalji Tattoo

Sa posljednjeg albuma “Perpera”, pored numera za koje su prezentovani spotovi (“Zastave”, “Sebična pjesma”), kao i pjesme “Rođeni u tunelu”, izdvojile su se još i “Tattoo” i “Bedem strasti”. Perperovci najavljuju da sa ovim spotom neće staviti tačku na promociju albuma “Tragovi”.

"Spot za 'Tattoo' je snimljen još prošle godine i čekamo da ga naš drugar Gavra iz 'Ravenvisiona' koji je radio i 'Zastave' izmontira. Prošlo je, reći ćete, dosta vremena i mi ćemo se složiti sa tim, baš se pitamo, svako malo, što bi sa svim tim materijalom. Uglavnom, valjda dobijemo i vi i mi konačno priliku da odgledamo i taj spot. Bilo bi lijepo, uz to , snimiti spotove za 'Bedem strasti' i 'Ružu bez trna' i onda bi se moglo reći da smo uspješno predstavili posljednji album 'Tragovi'", kazao je Zeko.

Njegov kolega Popaj, podsjeća da je za takve projekte potreban novac.

"Jako je teško snimiti kvalitetan spot, pretpostavljate da su finansije najveći problem. Ovo je prilika da uputimo veliku zahvalnost ljudima iz 'Frikoma', bez čije podrške spot za numeru 'Rođeni u tunelu' ne bi bilo moguće snimiti", zaključuje Popaj.

Čuju ih samo u Crnoj Gori

Posljednji, peti album “Perpera”, “Tragovi” odlično je prošao u Crnoj Gori, a, iako nije objavljen u ostalim ex-YU republikama, pretprošle godine je bio u konkurenciji za nagradu “Indexi”.

"Kao svaki put kad smo mi u pitanju, desi se nešto što ne planiraš ni u najgorim snovima. Nije bilo onako kako je dogovoreno. Zatajili smo malo mi, malo društvene okolnosti u regionu, malo menadžerski tim... Svakako, i mi žalimo što nije bilo kako je dogovoreno i potpisano. Biće, nadamo se, prilike da naše pjesme čuju uskoro i nekim drugim povodom", nada se Zeko.

Bonus video: