Džo Koker oduševio 5.000 ljudi u Beogradskoj areni

Prepoznatljivim hrapavim i snažnim glasom, odličnom i emotivnom interpretacijom, Koker nije ostavio publiku ravnodušnom
0 komentar(a)
Ažurirano: 30.05.2011. 07:22h

Britanski muzičar Džo Koker održao je sinoć koncert u Beogradskoj areni pred oko 5.000 ljudi, koji su uživali u odličnim pjesmama i jedinstvenom Kokerovom glasu.

Sa pola sata zakašnjenja Koker je izašao na scenu i zapevao "Hitćcock Railway", što je natjeralo publiku da siđe u parter i zaigra.

Tokom sat i po vremena smjenjivali su se hitovi "Feelin' Alright", "When the Night Comes", "Summer in the City", a publici su se dopale i numere sa novog albuma "Hard Knocks" i "Unforgiven".

Nisu izostale i čuvene obrade pjesama grupe "Bitls" - "Come together", „With a Little Help from My Friends" i "She Came in Through the Bathroom Window", koje u Kokerovom izvođenju ne podsjećaju na originalne verzije.

Prepoznatljivim hrapavim i snažnim glasom, odličnom i emotivnom interpretacijom, Koker nije ostavio publiku ravnodušnom.

Još jednom je pokazao zašto već 40 godina važi za jednog od najuspješnijih muzičara, od čuvenog nastupa na "Vudstoku" 1969. sa pjesmom „With a Little Help from My Friends", a kritičari i danas ocjenjuju njegov glas kao jedan od najboljih "bijelih" glasova svih vremena.

Dobitnik Gremija, Zlatnog globusa i Oskara, nosilac ordena Britanske imperije za doprinos u oblasti muzike, koji je prodao na milione primeraka albuma, uspio je i da razniježi dio publike, pa su neki i zaplesali uz balade "Up Where We Belong" i "You Are So Beautiful".

Najveće oduševljenje svakako su izazvale njegove najpopularnije pjesme "You Can Leave Your Hat On" i "Unćain My Heart", a Koker je publiku "častio" i sa tri melodije na bis i poručio da će se vratiti u Srbiju.

Bonus video: