Riči Ramon za crnogorski muzički portal: Sa Ramonsima je bilo sjajno!

"Moraš pratiti formulu kako bi te puštali na radiju, a to ubija kreativnost"
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.05.2011. 19:25h

Riči Ramon, nekadašnji bubnjar kultnog benda "The Ramones", razgovarao je sa predstavnicima crnogorskog muzičkog portala Mulj. U kratkom ali ekskluzivnom intervjuu poznati bubnjar je pričao o Ramonsima i svojim planovima za budućnost.

Na pitanje kako je došlo do saradnje sa Ramonsima, Riči Ramon kaže:

"Saznao sam da su u tom trenutku tražili bubnjara koji bi zamijenio Markija. Otišao sam na audiciju i primili su me. Bile su to zaista nezaboravne godine!"

"Džoi me je takođe forsirao da pjevam prateće vokale na nastupima"

Riči je sa Ramonsima snimio albume "Too Tough To Die", "Animal Boy" i "Halfway to Sanity", a na mnogim koncertima dijelio je scenu sa nezaboravnim muzičarima.

"To je bilo sjajno! Stalno smo vježbali i svirali zaista brzo. The Ramones fanovi su najbolji na planeti. Na svakom nastupu stvarali su super atmosferu, što je doprinijelo tome da naši nastupi budu tako dobri", rekao je Riči.

Poznat je i po glavnim vokalima koje je snimio iako je bubnjar. Napisao je i otpjevao pjesmu "You Can't Say Anything Nice".

"Džoi me je pitao da otpjevam tu pjesmu na albumu. Džoi me je takođe forsirao da pjevam prateće vokale na nastupima", kaže Riči.

"Bilo bi fino da sam Đangov rođak"

Bend je, kako je rekao, napustio zato što je ugovor sa izdavačkom kućom Sire records istekao. To je bio trenutak da krene dalje i proba nešto novo.

Za muzičku scenu kaže da nije više tako uzbudljiva kao osamdesetih

"Morao sam da odmaram nekih petnaestak godina poslije toga. U međuvremenu sam pisao pjesme, a 2006. sam se vratio na binu za svirku povodom rođendana Džoi Ramona u Nju Jorku. Poslije tog koncerta shvatio sam da želim opet da sviram", rekao je.

Nakon povratka na scenu počeo je sa radom na mjuziklu "West Side Story Suite", za koji kaže da je njegov najveći projekat do sad.

Za muzičku scenu kaže da nije više tako uzbudljiva kao osamdesetih.

"Sada je sve nekako sterilno i podređeno korporacijama. Moraš pratiti formulu kako bi te puštali na radiju, a to ubija kreativnost"

Iako se preziva Reinhardt kaže da nije u srodstvu sa genijalnim džez gitaristom Djangom Reinhardtom.

"Ali bilo bi fino da jesam", rekao je Riči Ramon i zahvalio se sagovorniku iz Mulja.

Bonus video: