Bari Gib objavio dio pjesme sa Majkl Džesonom

Neki mediji spekulišu da je ova pjesma zapravo bila reakcija na plan vlade SAD da izvrši invaziju na Irak.
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 26.05.2011. 17:08h

Bari Gib, frontmen legendarnih “Bee Gees”, objavio je djelić pjesme pod nazivom "All In Your Name" u kojoj mu je partner bio Majkl Džekson. Zapravo, Gib je na svom sajtu barrygibb.com objavio 30 sekundi video materijala u kojem se vidi i čuje njihov zajednički rad u studiju, uz poruku:

"Majkl Džekson i ja smo bili veoma bliski prijatelji, i ovo je bila jedna prijateljska saradnja. Sviđala nam se ista vrsta muzike, voljeli smo da sarađujemo, a on je bio osoba sa kojom mi je bilo najlakše da pišem pjesme. Kako smo se bolje upoznavali, tako su se naše ideje sve više međusobno preplitale, a kulminacija svega toga je pjesma “All In Your Name”. To je zapravo i njegova poruka za fanove širom svijeta - sve što je uradio, uradio je za njih i iz čiste ljubavi prema muzici. Nadam se da ćemo uspjeti ovu pjesmu i njenu poruku uskoro čuti u cjelini. Ovo je bilo iskustvo koje ću pamtiti zauvijek”, napisao je Gib.

Gib i Džekson su zajedno snimali 2002. godine, a neki mediji spekulišu da je ova pjesma zapravo bila reakcija na plan vlade SAD da izvrši invaziju na Irak.

Bonus video: