Pjesme crnogorskih grupa Go Future i Deep Thoughts na kompilaciji Maska Sessions

365 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2011. 15:59h

Pjesme crnogorskih grupa Go Future i Deep Thoughts, našle su se na kompilaciji Maska Sessions, koju je objavila izdavačka kuća Ammonite Records.

Članovi benda Go Future, formiranog 1999, bili su uglavnom poznati studijski muzičari iz Crne Gore, koji su radili u Srbiji.

U pitanju su: Ivan Ostojić (gitara, programming), Vladan Jestrović (bas), Vladan Popović (bubnjevi, vokal), Pavle Bojić (klavijature, programming) i Vojno Dizdar (klavijature). Njihov prvi i jedini album "Loops In Fabula" objavio je Ammonite Records jeseni 2003, a bend u čijoj su se muzici mogli čuti uplivi raznih žanrova kao što su downtempo, ambient, lounge i etno muzika, ubrzo nakon toga prestao je da postoji.

Osam godina kasnije njihova pjesma "Better Solution" našla se na kompilaciji Maska Sessions, za koju je pjesme birao producentski duo Navigatorz koji čine Nebojša, član beogradskog electro pop benda Intruder, i Bole, predsjednik nezavisne izdavačke kuće Ammonite Records.

"Nema neke pretjerane priče oko toga, zvali su me i javili mi da će nam objaviti pjesmu. Daljih informacija o tome nemam", kazao je za Vijesti Vladan Popović, nekadašnji bubnjar benda Go Future.

"To je naša matična kuća i veoma mi je drago što su odlučili da objave neku od naših pjesama, jer je taj bend na neki način zaboravljen. Baš davno smo izdali album, a zatim se, nažalost, raspali. Najviše zbog privatnih obaveza, svi smo bili raštrkani na razne strane", koncizan je bio Popović.

Pored jednog starog benda, na kompilaciji Maska Sessions bilo je mjesta i za svježu krv sa crnogorske muzičke scene. U pitanju su do sada široj javnosti nepoznati Deep Thoughts (na slici gore), duo iz Podgorice koji čine Miloš Pejović (gitara) i Nikola Božović (producent).

Prema riječima članova benda, Deep Thoughts inspiraciju traže u jogi, meditaciji i borilačkim vještinama, a njihova muzika kombinuje uticaje raznih žanrova poput trip-hopa, chill outa, downtempa, orijentalne tradicionalne muzike i drugih.

"Naša muzika ima za cilj da podstakne na razmišljanje, da natjera slušaoca da uđe u dublje stanje svijesti i na taj način uživa na većem nivou", objasnio je producent Nikola Božović.

Pored ove dvije, na kompilaciji koja kako navodi izdavač okuplja izvođače sa naših prostora koji zvuče svjetski

"Apetitu svih ljubitelja alternativnog modusa ekspresije, koji žele da izbjegnu standardan sadržaj na meniju muzičkog gurmanluka, naša muzika će dati egzotični šarm", dodaje Pejović, nekadašnji gitarista podgoričkog rock benda Qtera.

Prema njihovim riječima, pjesma "Bruce Lee R.I.P." našla se na kompilaciji Maska Sessions uz pomoć Ivana Vukčevića, novinara i muzičkog urednika Underhill festivala.

"U planu nam je da uskoro snimimo spot za pjesmu Expressions, kao i pripremanje nastupa uživo. Trenutno okupljamo ljude kako bi napravili bend za žive nastupe", otkrio je Božović.

Svi zainteresovani za ovaj vid muzike mogu pronaći nekoliko numera grupe Deep Thoughts na njihovom Soundcloud profilu.

Pored ove dvije, na kompilaciji koja kako navodi izdavač okuplja izvođače sa naših prostora koji zvuče svjetski, su i pjesme Sun's Nove, Mistake Mistakea, Intrudera, The Mothership Orchestra, Welljama, Marxa, Haris Piltona, PNDC-a, Homesicka, Inja, Ike i Dark Stantona.

Večeras je promocija ove kompilacije u Beogradu, a određen broj diskova Maska Sessionsa biće besplatno podijeljen danas u podgoričkom kafiću Soul 2 Soul, u sklopu programa Underhill festivala.

Galerija

Bonus video: