Zonjo u Turskoj snima spot "Zabranjenog pušenja"

Dio spota snimljen je u Kotoru, dok se ostatak ovih dana snima u turskoj pokrajini Kapadokiji.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.05.2011. 09:23h

Zoran Marković Zonjo nakon uspješne saradnje sa grupama “Letu štuke”, “Skroz”, VIS “Gorenje”, radi spot sarajevskom bendu “Zabranjeno pušenje”. On sa članovima sastava trenutno boravi u Turskoj gdje se odvija snimanje ovog videa.

"Do saradnje sa članovima “Zabranjenog pušenja” je došlo na njihovu inicijativu. Od nekoga su već čuli da radim spotove, tako da smo, prvom prilikom kada su došli u Podgoricu, sjeli i sve se dogovorili. Sam sam odabrao numeru “Tvoja bosa stopala”, jer mi se ona najviše sviđa sa njihovog posljednjeg albuma “Muzej revolucije”", priča za “Vijesti” Marković, koji je nakratko morao da prekine snimanje u Turskoj kako bi nam dao izjavu.

Dio spota snimljen je u Kotoru, dok se ostatak ovih dana snima u turskoj pokrajini Kapadokiji. Marković je inspiraciju za spot pronašao u Van Damovom filmu "Legionar".

"Moja ideja je bila da Sejo Sekson glumi legionara, jer se u pjesmi pominje vojnik, a bilo je glupo da radnju smještamo u devedesete godine ili Drugi svjetski rat, tako da nam je ovo bila najbezbolnija varijanta", otkriva Marković.

U spotu će se osim frontmena Seje Sexona i bubnjara Branka pojaviti i srpska glumica Marija Karan, koja je svoj dio kadrova već odradila u Kotoru.

"Marija je zbog spota specijalno došla iz Los Anđelesa jer voli grupu “Zabranjeno pušenje” i odrasla je uz njihovu muziku", potvrđuje Marković.

Album "Muzej revolucije" deveti je studijski album sarajevskog benda, objavljen krajem 2009. godine za “Croatia Records”.

Bonus video: