Sa dodjele "Porina" Jelena Rozga otišla kući plačući

Splitska pjevačica je bila presrećna kada je čula da je pjesma “Bižuterija” nominovana za Porinov hit godine, jedinu kategoriju koju dodjeljuje publika, jer njoj je publika svetinja.
80 pregleda 0 komentar(a)
Jelena Rozga, Foto: Zbrka.com
Jelena Rozga, Foto: Zbrka.com
Ažurirano: 20.05.2011. 15:28h

Uprkos radosti zbog osvojenog Porina, Jelenu Rozgu su zbunile reakcije kolega, pa je sa ceremonije dodjele koja je održana u Biogradu otišla kući plačući.

Splitska pjevačica je bila presrećna kada je čula da je pjesma “Bižuterija” nominovana za Porinov hit godine, jedinu kategoriju koju dodjeljuje publika, jer njoj je, kako kaže, publika svetinja.

Radovala se, priča, odlasku u Biograd i nije joj bilo važno da li će osvojiti nagradu, mislila je da će se sa kolegama družiti i da će nakon što se televizijski prenos završi, svi zajedno negdje sjesti, nešto pojesti i zapjevati.

“Međutim, nakon prošlog vikenda, razmisliću hoću li ubuduće ići na dodjelu diskografskih nagrada, jer sam se tamo osjećala nepoželjnom, a atmosfera je bila je uštogljena i licemjerna”, rekla je Rozga za Jutarnji list.

Jelena: Jesam, malo sam se rasplakala

“Ljudi iz moje struke su me posmatrali kao neprijatelja, kurtoazno, hladno i preko volje pozdravljali, gledali me poprijeko. Ništa mi nije bilo jasno! Pitala sam se šta sam im skrivila”, dodala je.

Dobitnica Porina za hit godine iz Biograda je u Split otišla u suzama:

“Ukratko, ne pamtim da sam se u životu neprijatnije osjećala. Jesam, malo sam se rasplakala. Prvo od sreće, jer sam od moje publike dobila nagradu, a onda od tuge i zbunjenosti, jer mi ni danas, nije jasno zašto su se kolege na Porinu prema meni ovako ružno ponijele”.

Pjevačica je ispričala i da je pokušavala da započne razgovor sa muzičarima koji su sjedjeli pored nje, ali su se pojedini pravili da je ne čuju: “Zavukla sam se u svoju stolicu. Da nijesam imala telefon na koji su mi stalno stizale poruke podrške prijatelja i publike, mislim da bih se već tada rasplakala”.

Kazala je da su joj nakon silaska sa scene čestitali Vanna, Gibonni, Ivana Kindl, članovi klape Sv. Florijan i niko drugi.

Bonus video: