"Svi na pod" na Stadionu malih sportova!

Početak koncerta je zakazan za 23 časa, a ulaznice se, po cijeni od tri eura, mogu kupiti u kafiću Soul 2 Soul i na kapijama Stadiona malih sportova
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 16:48h

Srpska pop senzacija "Svi na pod!" će u u petak, 20. maja, u čast otvaranja Underhill festivala na Stadionu malih sportova prvi put zasvirati u Crnoj Gori.

"Očekujemo dobru energiju, žurku i zezanje. I da nam prije svega putovanje prođe bez problema", uz osmijeh kaže lider beogradskog benda, Petar Rudić.

"Veoma je značajna činjenica da prvi put sviramo u Crnoj Gori i baš želimo da pružimo kvalitetnu svirku i ostavimo dobar utisak", rekao je u razgovoru za Vijesti, otkrivši da će bend odsvirati sve pjesme sa predstojećeg albuma, kao i nekoliko novih.

Prošle godine je Underhill festival otvorio koncert Darkwood Duba, a na pitanje da li će jedan od najinteresantnijih novih bendova iz regiona biti u mogućnosti da pruži sličan ugođaj, osnivač grupe "Svi na pod!" kaže: "U pitanju je potpuno drugačiji žanr, a i ne možemo baš da se poredimo sa kultnim Darkwoodima. Ipak, ja sam uvjeren da će biti jednako dobra, ako ne i bolja energija. Mi smo spremniji nego ikada da pružimo najbolje što možemo i zaista se radujemo koncertu".

Ovo je "čudo od benda"

U razgovoru je pomenuto i dugo najavljivano i nekoliko puta odlagano objavljivanje debi albuma beogradske grupe.

"Album je narezan, čeka se omot, tako da je pitanje dana kada će izaći... Mislim da će već biti objavljen dok se vratimo iz Crne Gore kući", kazao je nekadašnji gitarista grupe Mravi, a sada predvodnik sve popularnijih Svi na pod! koje osim njega čine Bojana Vunturišević, Ivan Mirković, Jamal Al Kiswani, Ivan Mihajlović i Goran Milošević.

"Prošle godine je na otvaranju Underhilla nastupio jedan od najdosljednijih elektronskih sastava Darkwood Dub, a ove smo se odlučili da dovedemo predstavnike novog talasa koji se pojavio u regionu, tzv. Nove srpske scene i smatramo da su "Svi na pod!" prilično reprezentativni u tom smislu", kaže muzički urednik Underhill festivala, Ivan Vukčević.

"U pitanju je 'čudo od benda', ako se uzme njegov nevjerovatan uspjeh za nekih godinu i po postojanja. Iza ovih muzičara stoji nekoliko hit singlova, nastupali su kao predgrupa Airu i Massive Attacku i imaju sve veću bazu fanova, a još nijesu objavili album", dodao je Vukčević ističući da očekuje sjajan provod i jedno od najboljih koncertnih izdanja ovog benda do sada.

"Jutros sam se čuo sa Petrom (Rudićem) dok su radili probu, rekao mi je da su spremni i da će zvučati bolje nego ikada", zaključio je on.

Početak koncerta je zakazan za 23 časa, a ulaznice se, po cijeni od tri eura, mogu kupiti u kafiću Soul 2 Soul i na kapijama Stadiona malih sportova.

Bonus video: