Ida Prester: Ipak smo mi pankeri, suzavac nas nije omeo

Povikom "Ćao pederi i lezbe!" Presterova se obratila publici, nakon uvodne "Tina Lollipop"
145 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2011. 19:18h

Dobru atmosferu na terasi KIC-a “Budo Tomović” tokom koncerta hrvatske electro-pop-punk atrakcije Lollobrigida pokvario je incident - dvadesetak minuta prije kraja suzavac je natjerao polovinu prisutnih da napuste mjesto dešavanja. Po procjeni organizatora, OKC Juventas, koncertu je prisustvovalo oko 600 zvanica.

Prije nemilih događaja sve je obećavalo dobar provod. Neposredno prije koncerta kiša, koja je padala gotovo cijeli dan, je stala.

Publiku koja je, nestrpljivo očekujući koncert, polako popunjavala prostor terase KIC-a zabavljao je DJ Darko Ljumović dok su na ulazu članovi Juventasa dijelili promotivni materijal.

Oko 22.45 na binu je uz ovacije publike izašao šestočlani bend predvođen harizmatičnom Idom Prester, praćen acapella verzijom njihove pjesme "Moj dečko je gej" u izvedbi Le zbora.

Povikom "Ćao pederi i lezbe!" Presterova se obratila publici, nakon uvodne "Tina Lollipop".

Obučeni u ne pretjerano ekstravagantne, ali vizuelno dovoljno privlačne kostime i uz prigodnu koreografiju koju su izvele vokalistkinje, bend je energičnim nastupom razmrdao publiku.

Ida: Gdje su ti incidenti?

Utisak je donekle kvarila i mutna produkcija vokala, pa su tokom većeg dijela koncerta tekstovi pjesama bili razumljivi samo onima koji poznaju repertoar benda.

Pjevačice Ida i Petra su znalački nadomjestile nedostatke atraktivnim nastupom: skakanjem, plesanjem, odglumljenom tučom, čak i striptizom koji je zapalio atmosferu pred binom.

"Jel ima više pedera ili lezbi?", upitala je frontmenka benda, a zatim "pederima" posvetila pjesmu "Bubblegum Boy", dok je numeru "Freak" posvetila "dečku tranvestitu kojeg su pretukli pred njenim očima".

"Bilo nam je super, vidimo se opet u Dodošima!", bile su riječi kojima se bend malo prije ponoći pozdravio sa podgoričkom publikom.

Nedugo nakon toga, u jeku uzavrele atmosfere, Presterova je sa bine upitala "Kakav je to dim?", a prisutni su se, shvativši da je među njih bačen suzavac, razbježali.

Ljubav je stav!

I pored toga što je vrlo brzo suzavac uklonjen, polovina publike je napustila terasu KIC-a, pa je svirka nastavljena pred oko 300 fanova.

"Znala sam da će biti neka frka. Je*ite se, ne možete nam ništa!", povikala je rezignirana pjevačica i pozvala nekoliko prisutnih da joj se pridruže na bini nastavivši koncert najnovijom numerom "Sex on TV".

Koncert je zatvorio singl "Party" sa debi albuma Lollobrigide "Cartoon Explosion".

"Bilo nam je super, vidimo se opet u Dodošima!", bile su riječi kojima se bend malo prije ponoći pozdravio sa podgoričkom publikom.

Koncert Lollobrigide na terasi KIC-a Juventas je organizovao povodom obilježavanja Dana borbe protiv homofobije, pod sloganom "Ljubav je stav".

“Osim incidenta koji nije prekinuo koncert, koncertom je dokazano da ljubav jeste stav jednog dijela naše populacije, a mi se nadamo da može biti stav svih. Lollobrigida je imala nastup za pamćenje. Ono što treba podržati su emocije koje pokreću kreativnost, sreću, solidarnost. Ne smiju se kažnjavati zalaganja za jednakost i poštovanje ljudskih prava. A ljudska prava se moraju poštovati na svim nivoima, ne samo kada je primjena važećih zakona politički podobna”, kazala je za Vijesti predsjednica Juvantasa Ivana Vujović.

Ida: Je*ite se, ne možete nam ništa!

U bekstejdžu su, u opuštenoj atmosferi, ekipu Vijesti dočekale zvijezde večeri - članovi Lollobrigide, a predvodnica Ida Prester odvojila je par minuta za razgovor prije nego što izađe na binu.

Ona je izrazila zadovoljstvo što su konačno prvi put u glavnom gradu Crne Gore, objasnivši da su već nekoliko puta pokušavali da postignu dogovor i posjete Podgoricu, ali im nije uspjevalo.

"Čulo smo da vlada veliko interesovanje i mislim da je to sjajno za prvi put, tako da očekujemo žurku. Na kraju krajeva, ovo je peder-bal, a ako se oni ne znaju zabaviti, ne znam ko zna", kazala je Presterova.

"Ovo je novo poglavlje, otvaramo novo tržište i ako ovo noćas dobro prođe mislim da nas možete očekivati svaki mjesec", uz osmijeh je rekla pjevačica dodavši da je bend trenutno u punoj formi, s obzirom da je na ljetnjoj turneji, od koje, kako kaže, ima i najviše prihoda.

"Čulo smo da vlada veliko interesovanje i mislim da je to sjajno za prvi put, tako da očekujemo žurku. Na kraju krajeva, ovo je peder-bal, a ako se oni ne znaju zabaviti, ne znam ko zna", kazala je Presterova.

"Najbolje je raditi muziku koju voliš i nadati se da će ti više od 100 ljudi doći na koncert da to posluša. Ako i ne dođe, briga te, radiš svoju stvar. Jasno je svima da u ovome nema para, ako ti je stalo do toga, bolje da naučiš da popravljaš bojlere", zaključila je poznata pjevačica i voditeljka.

Nakon nastupa i svega što se na njemu desilo, Prester je opet dala izjavu za Vijesti:

"Ovo nam je bio jedan od najboljih koncerata u karijeri, bilo je krcato i bio je super provod. Eto desio se taj incident, koji je negdje i bio za očekivati, mi smo prekinuli koncert na 20 sekundi, a onda smo nastavili dalje bez problema. Mislim da su obezbjeđenje i policija reagovali dobro, a ovaj incident je za nas beznačajan i nećemo pamtiti koncert po tome. Mislim da ga to nije umanjilo, nego nabrijalo, jer ipak smo mi pankeri, tako da smo nakon toga samo još žešće zasvirali i napravili još veću zabavu".

Galerija

Bonus video: