RTCG ove godine neće uživo prenositi Eurosong

Na osnovu programske šeme koju je RTCG dostavio “Vijestima”, može se zaključiti da ni sjutra veče neće biti direktnog prenosa Eurosonga.
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.05.2011. 16:07h

Drugo polufinalno veče 56. Eurosonga na programu je sjutra, a boje svojih zemalja braniće učesnici iz Bosne i Hercegovine, Austrije, Holandije, Belgije, Slovačke, Ukrajine, Moldavije, Švedske, Kipra, Bugarske, Makedonije, Izraela, Slovenije, Rumunije, Estonije, Bjelorusije, Letonije, Danske i Irske.

Međutim, samo njih deset naći će se u finalu s velikom petorkom koju čine Italija, Francuska, Velika Britanija, Njemačka i Španija, kao i onima koji su mjesto u finalu izborili prve večeri Eurosonga, predstavnicima Srbije, Litvanije, Grčke, Azerbejdžana, Gruzije, Švajcarske, Mađarske, Finske, Rusije i Islanda.

Prvo veče ovog televizijskog šoua pratili su milioni ljudi putem svojih TV ekrana, ali i oko 24.000 njih u dvorani, međutim ljubitelji ovog takmičenja u Crnoj Gori nijesu mogli da direktno prate Eurosong na kanalu RTCG. Zašto je tradicija prenošenja najvećeg svjetskog takmičenja lakih nota prekinuta, pokušali smo da saznamo od direktorice RTCG-a Radojke Rutović, ali ona nije odgovarala na pozive “Vijesti”.

Na osnovu programske šeme koju je RTCG dostavio “Vijestima”, može se zaključiti da ni sjutra veče neće biti direktnog prenosa Eurosonga.

Tehnički problemi obilježili prvo polufinalno veče

Za dobru atmosferu su se pobrinuli i domaćini Anke Engelke, poznata komičarka, Stefan Rab, jedan od najpopularnijih TV voditelja u Njemačkoj, koji je prije nekoliko godina i predstavljao svoju zemlju pjesmom “Wadde Hadde Dudde Da” i Judit Rakers, voditeljka najgledanije informativne emisije u Njemačkoj.

Prvo pulufinalno veče svojim nastupom otvorila je Magdalena Tul, predstavnica Poljske, pa Norveške Stela Mvangi i Albanije Aurela Gače. Zatim su pjevali Emi iz Jermenije, Juksek Sadakat iz Turske, Nina Radojčić iz Srbije, Aleksej Vorobjov iz Rusije, Ana Rosineli iz Švajcarske, Eldrin iz Gruzije, Astrid Lindgren iz Finske, Glen Vela sa Malte, Daria Kinzer iz Hrvatske, “Sjonni’s Friends” sa Islanda, Kati Volf iz Mađarske, “Homens da Luta” iz Potugala, “Ell & Nikki” iz Azerbejdžana, dok su takmičarski dio prve polufinalne večeri zatvorili predstavnici Grčke Loukas Jiorkas i Stereo Majk.

Više od polovine gledalaca prvog polufinala 56. “Pjesme Evrovizije” bilo uskraćeno za tonski prenos - vezu sa komentatorima javnih medijskih servisa širom Evrope

Organizatori su se susreli sa brojnim tehničkim problemima, pa je više od polovine gledalaca prvog polufinala 56. “Pjesme Evrovizije” bilo uskraćeno za tonski prenos - vezu sa komentatorima javnih medijskih servisa širom Evrope.

Radi se o nesvakidašnjem propustu domaćina u “Espri areni” u Diseldorfu. Desetine komentatora nijesu bile u mogućnosti da se tonski uključe u TV prenose programa kako bi saopštavali neophodne podatke u vezi sa učesnicima takmičenja i načinima glasanja, kao i da dodatno dočaraju atmosferu ovogodišnjeg Evrosonga.

Galerija

Bonus video: