Hju Lori izdao svoj prvi album

Hju Lori, poznat po nekonvencionalnoj TV ulozi – Dr Haus, izdao je svoj prvi album pod nazivom “Pusti ih da pričaju”.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.05.2011. 09:54h

Album je sačinjen od klasičnih bluz pjesama, od kojih su neke urađene u saradnji sa slavnim muzičarima: Tom Džons, Irma Džons, Dr Džon i još par muzičara iz Nju Orleansa. Sve pjesme su zapravo obrade, ali ovaj talentovani muzičar se potrudio da nametne svoju interpretaciju bluza, prenosi Covideo.net

Na albumu se nalazi obrada jedne od najpoznatijih bluz pjesama Luja Amstronga, "St James Infirmary", iz 1928.godine.

Hju Lori je glavni vokal, svira gitaru i klavir, što neki smatraju da nije podvig. Ali, on vjeruje da je spreman da se nosi sa kritikama zbog prikazivanja sebe kao “bluz-čovjeka”.

Prihvatajući prethodno navedeno Lori kaže: “ Nijesam rođen u Alabami ‘80ih. Nijesam jeo griz i vozio kamione. Ja sam samo Englez iz srednje klase, navučen na muziku i mit o američkom Jugu.“

Kontroverzni Haus nastavlja pokret u muzici, u kojem na iskreni način producira sjetne pjesme koje su dio kulture sa druge strane Atlantika, suprotne od one na kojoj je on rođen. Korjeni pjesama egzistiraju u siromaštvu i ugnjetavanju robova na jugu SAD-a, području poznatom po neslavnom ropstvu. Lorija, koji se koristi britanskim akcentom van snimanja poznate serije „Dr Haus“, kritičari ipak posmatraju kao rođenog Engleza koji je studirao na Kembridžu. Navode: on je sve samo ne rob u nekadašnjoj Americi.

Na kraju, ipak su saglasni da su Lorijev govor i vrijeme besprekorni, i dok postoji potreba za pravim bluzom on to radi u pravo vrijeme i na pravom mjestu.

Galerija

Bonus video: