Na platou kod Karvera koncert mladih domaćih bendova

Koncert u Podgorici biće održan u periodu od 19 do 23, a nastupaju Shin-Ei, They Killed Kenny, Dženi Blempro, Protocol i Bittersweet.
0 komentar(a)
Karver, Foto: Internet
Karver, Foto: Internet
Ažurirano: 06.05.2011. 15:45h

Koncert mladih crnogorskih bendova na platou kod knjižare Karver u Podgorici biće jedan od događaja koji će NVO Juventas u saradnji sa Centrom za monitoring i NVO Bonum iz Pljevalja, prirediti povodom obilježavanja 9. maja, Dana Evrope.

U sklopu projekta "Evropske vrijednosti za mlade" biće organizovane manifestacije u tri crnogorska grada iz tri regije.

Koncert u Podgorici biće održan u periodu od 19 do 23, a nastupaju Shin-Ei, They Killed Kenny, Dženi Blempro, Protocol i Bittersweet.

Ovo će biti posljednji put da Dženi Blempro svira u ovom sastavu, jer bend napušta basista Ilija Gajević, a bend još uvijek nije objavio ko će ga zamijeniti.

"Ovo je projekat koji za ciljnu grupu ima omladinu tako da smo željeli ne samo da bude namijenjen mladima već da mladi i učestvuju u njegovom kreiranju.

Osim toga, ovo je način da promovišemo mlade kreativne ljude koji osim što se bave muzikom pokazuju i druge oblike društvene angažovanosti, pa smo se zbog toga odlučili za nastup dotičnih bendova", izjavila je za "Vijesti" Maja Marković, predstavnica omladinskog kulturnog centra Juventas.

Kako dalje navode iz Juventasa, koncertu će prethoditi program koji uključuje nagradnu igru i nastup baletske grupe Allegro. Istog dana u periodu od 12 do 13 časova, u sali Gimnazije "Slobodan Škerović" održaće se turnir u basketu na kom će učestvovati ekipe podgoričkih srednjih škola i omladinskih organizacija.

Kako stoji u saopštenju Juventasa, i u Pljevljima i Budvi biće upriličen sličan program u sklopu ovog projekta. Tako će u Pljevljima biti održan kviz znanja u sali Gimnazije "Tanasije Pejatović" od 11 časova, a u večernjim časovima nastupi mladih rok bendova, tamburaškog orkestara, folklornog ansambla i recitatora.

U Budvi će biti održana fudbalska utakmica između učenika i profesora Srednje mješovite škole ’’Danilo Kiš’’, a likovna radionica na temu ’’Evropske vrijednosti za mlade’’ u zgradi Moderne galerije sa početkom u 18 časova.

"U ponedjeljak 9. maja u svim crnogorskim opštinama održaće se javne debate srednjoškolaca na temu o evropskim vrijednostima i Evropskoj uniji", kazala je Marković.

Ona je dodala da će se projekat "’Evropske vrijednosti za mlade" nastaviti i u narednom periodu kada će se održavati javne debate i raditi na promociji demokratije, slobode, pravde, solidarnosti i ostalih evropskih vrijednosti među mladima.

Bonus video: