Svadbas se vraća novim singlom "Gubimo"

Ovom numerom članovi sastava “Svadbas” najaviće njihov sljedeći CD, i to na poseban način
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2011. 13:56h

Nakon šestogodišnje diskografske pauze hrvatska grupa “Svadbas” objaviće singl pod nazivom “Gubimo”.

Ovom numerom članovi sastava “Svadbas” najaviće njihov sljedeći CD, i to na poseban način.

Naime, ovaj put se predstavljaju videom pjesme za koji su kadrovi snimljeni uživo u njihovom studiju sredinom aprila.

Spot je režirao Radislav Jovanov Gonzo, inače poznat po saradnji sa “Štukama”, Severinom, “Let 3” i mnogim drugim izbođačima.

Numera “Gubimo” je autorsko djelo Pavla Miholjevića i Jura Ferine, inače osnivača sastava koji je nastao 1994. godine.

Bend je od samog početka, uz svoju primarnu pop djelatnost, veliku pažnju poklanjao pozorišnoj i filmskoj muzici.

Puno prije izlaska prvog albuma skrenuo je paznju na sebe muzikom za predstavu, a paralelno sa promocijom prvijenca potpisao je i svoj prvi filmski soundtrack za "Pušku za uspavljivanje" Hrvoja Hribara.

Od utorka na web-u regionalnog MTV-a

Prvi, istoimeni album grupe najavljen je numerom “Ne znam” koja je uvrštena na kompilaciju “Freshmaker 3” američke diskografske kuće “Zark Records” kao jedina pjesma koja nije o na engleskom.

Tokom 1999. godine muzičari kompletiraju materijal za drugi album, da bi 2000. potpisali ugovor sa novim izdavačem (DanMrak) i u junu objavili “Jug”.

Paralelno sa koncertnom promocijom drugog albuma radili su muziku za film “Blagajnica hoće ići na more” uz koji izlazi i singl “Moja draga”.

Nakon toga, grupa je objavila soundtrack iz filma “Sami”, i album “F.M.D. Sessions”, soundtrack iz filma “Fine mrtve djevojke”, nagrađen Porinom u kategoriji najboljeg albuma pozorišne ili filmske muzike.

Posljednje studijsko izdanje “La la” pod etiketom izdavačke kuće “Menart” objavljen je 2005, a prvi singl sa tog albuma “Treblebass” za kratko vrijeme postao je veoma slušan, a zatim i proglašen pjesmom godine na dodjeli “Zlatna Koogla” i “Porinu”.

Pored Pavla i Jure, bend još čine Ljubica Gurdulić – vokal, Bojan Gaćina – bubanj i Anamarija Ocvirk - udaraljke i prateći vokal.

Spot za numeru “Gubimo” moći će ekskluzivno da se pogleda na web stranicama regionalnog MTV-ja – mtv.com.hr, mtv.rs i mtv.si – od utorka, 10. maja u 12 sati.

Bonus video: