Otkriven tajni ljubavnik Edit Pjaf koji je "vrtio oko malog prsta"

Ona mu piše: "Volim te čitavim srcem, svom svojom dušom i cijelim svojim bićem i tijelom. Sem tebe ništa neće postojati za mene, hoću da ti budeš jedini!"
71 pregleda 0 komentar(a)
edit pjaf, Foto: Timmersgems.com
edit pjaf, Foto: Timmersgems.com
Ažurirano: 01.05.2011. 09:02h

Biciklista Lui Žerarden godinu dana je bio tajna ljubav Edit Pjaf, otkriva ekskluzivno list "Figaro" pozivajući se na ljubavnu prepisku koja je nedavno izašla u javnost.

Ovo je je priča o čovjeku koji je vrtio oko malog prsta zaljubljenu ženu, piše list.

On se zove Lui Žerarden, poznat po nadimku Toto, nekadašnji dizajner u "Renou" lud za biciklizmom, svjetski šampion amatera u biciklizmu 1930. godine, višestruki biciklistički šampiom Francuske, direktor zimskog biciklističkog centra.

Zaljubljena žena je Edit Gasion, zvana Pjaf, sićušna svjetska kraljica francuske šansone, koja se u trenutku njihovog susreta krajem 1951. godine nije mnogo pojavljivala u javnosti.

On nije bio neka naročita zvijezda, ali umio je da se dopadne.

Pjaf je imama brojne ljubavne afere sa poznatim ličnostima kao što su Pol Meris, Iv Montan, Edi Konstantin ili bokser Marsel Cedan koji je nastradao u avionskoj nesreći, što je poznata pjevačica veoma teško podnijela.

Pjevačicu je sa 39-godišnjim plavookim, uvijek preplanulim i lijpo dotjeranim Totom upoznao njen tadašnji ljubavnik Andre Pus, zvani Dede.

Nekadašnji urednik časopisa "Ekip" sjeća se Totoa.

"On nije bio neka naročita zvijezda, ali on je umio je da govori za novine, da se obraća političirama kao i svojim navijačima. Umio je da se dopadne", rekao je Dede.

Toto je zapao u oči i Edit Pjaf koja je stupila na scenu daleke 1935. i koja se prvo zagrijala za boks, a potom za biciklizam, sportove koji danas uopšte nisu u modi, ali koji su poslije Prvog svjetskog rata i te kako bili popularni.

U vrijeme okupacije šampioni u tim sportovima važili su za heroje.

Poznate zvijezde su u to vrijeme dodjeljivali nagrade pobjedniku "Tur de Fransa".

U jednom pismu mu kaže: "Hiljadu puta sam te upozorila da ćeš me izgubiti".

Poslije susreta sa Totom, u periodu između novembra 1951. i septembra 1952. počinje učestala prepiska između Edit i njenog novog ljubavnika.

U njenom pismu koje je prodato na Kristijevoj aukciji 2009. godine, a koje je nedavno objavljeno pod nazivom "Moja plava ljubavi", Edit izjavljuje ljubav svom dragom na izuzetno nježan način.

Ona mu piše: "Volim te čitavim srcem, svom svojom dušom i cijelim svojim bićem i tijelom. Sem tebe ništa neće postojati za mene, hoću da ti budeš jedini!"

Poslije njenog boravka u Njujorku u septembru 1952. godine, ona ga obavještava o svom vjenčanju sa pjevačem Žakom Pilom i u jednom pismu mu kaže: "Hiljadu puta sam te upozorila da ćeš me izgubiti".

Bonus video: