Bajaga jedva čeka da nastupi u Budvi

Pjesmom \'Montenegro\' mislim da smo dosta donijeli crnogorskom turizmu. Moguće da neki od budućih spotova uradimo u Crnoj Gori, kaže Bajaga
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 18:52h

Momčilo Bajagić Bajaga i negovi Instruktori nastupiće 30. aprila ispod zidina Starog grada kao glavne zvijezde tradicionalnog karnevala u Budvi.

“Radujemo se što ćemo ponovo svirati u Crnoj Gori, u sklopu obilježavanja 25 godina postojanja grupe. Zaista će nam biti veliko zadovoljstvo što ćemo, iako smo često u Crnoj Gori, na otvorenom nastupiti nakon dvogodišnje pauze. Publika će imati prilike da čuje najveće hitove koje smo snimili tokom naše dugotrajne karijere”, kazao je za “Vijesti” Momčilo Bajagić Bajaga.

Dodaje da on i članovi benda rado nastupaju u Crnoj Gori jer publika odlično reaguje na njihove pjesme, ali su oduševljeni i ljepotama zemlje.

“Često dođemo i privatno jer je Crna Gora zaista lijepa. Još od mlađih dana redovno je posjećujem, posebno ljeti kada imam vremena to i uradim”, ističe Bajaga.

Montenegro, zove tebe

Na pitanje da li to znači da će možda crnogorske ljepote iskoristiti i za snimanje nekog od budućih spotova odgovara:

“Zašto da ne. Pjesmom 'Montenegro' mislim da smo dosta donijeli crnogorskom turizmu. On je bio odlično urađen, ima lijepu priču, kadrove, pa je moguće da neki od budućih spotova uradimo u Crnoj Gori. Nikad se ne zna”.

Turistička organizacija Budve najavila je da će u subotu, 30. aprila od 20 časova velika karnevalska povorka krenuti duž budvanskog šetališta, od restorana Zeleni gaj do Starog grada. Na bini će je dočekati lokalni bend Bittersweet, a potom od 22 časa i 30 minuta slijedi koncert Bajage i Instruktora.

Deveti veliki međunarodni turistički Budvanski karneval i Desete Proljećne noći pod maskama biće održani u Budvi od 29. aprila do 1. maja, pod nazivom "Svi na fešte za naše furešte".

Karneval tradicionalno počinje Abrumom, pozivom na feštu u Starom gradu, 29. aprila u 19 časova, a ove godine će pored maskiranih Feštađuna u Abrumu učestvovati karnevalske grupe iz Rusije, Slovenije i Srbije. Slijedi predstavljanje karnevalskih grupa uz muzičko-zabavni program. Ovogodišnji karneval ugostiće 35 grupa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Albanije, Rusije, Turske, Češke, Ukrajine i Crne Gore.

Organizatori karnevala su TO Budva, Opština Budva i NVO "Feštađuni".

Uskoro novi singl

Bajaga, kojeg smo uhvatili u studiju, kaže da uveliko radi na novom albumu. “Odrađen je do pola. Snimamo često, a izlazak CD-a se očekuje negdje na jesen.

Prije toga ćemo na ljeto objaviti singl. Sve pjesme ćemo mi raditi, tako da će biti u našem preoznatljivom stilu”, istakao je Bajagić. Muzičar je prije par dana održao koncert u Puli u Domu sportova "Mate Parlov", i kaže da je bio odlično posjećen.

Bonus video: