Mislite li i vi kao Morisi da je kraljevsko vjenčanje obična lakrdija?

Legendarni Morisi je na pitanje da li će u petak gledati kraljevsko vjenčanje na televiziji, izjavio da apsolutno nema šanse da se to dogodi.
0 komentar(a)
princ vilijam, Foto: Dailymail.co.uk
princ vilijam, Foto: Dailymail.co.uk
Ažurirano: 27.04.2011. 16:11h

"Zašto bih ja gledao to vjenčanje? Zašto? Ja ništa od toga ne shvatam ozbiljno. Ne mislim da takozvana kraljevska porodica govori u ime današnje Engleske, niti mislim da je potrebna Engleskoj", rekao je Morisi.

Dodao je i da ne misli da ljudi u današnje vrijeme u Engleskoj zaista vole kraljevsku porodicu.

"Zaista vjerujem da su oni samo oportunisti i ništa više. Mislim da oni ne služe apsolutno nikakvoj svrsi. Reporteri iz Bakingemske palate govore ljudima da ih vole, ali ako izađete na ulicu i razgovarate sa ljudima na ulici oni će vam se nasmijati u lice. Stvarno hoće", zaključio je muzičar.

Analitičari predviđaju da će venčanje 29. aprila, i državni praznik proglašen tog dana, doneti ekonomiji povećanje od milijardu funti (1.6 milijardi dolara), najviše kroz maloprodaju, rezervacije hotelskih soba i trgovinu.

S druge strane, svaki državni praznik ekonomiju košta šest milijardi funti zbog gubitaka u produktivnosti, te se tako stiže do računice od pet milijardi funti gubitka.

Bonus video: