Kejt Buš se vraća koncertima?

Bušova trenutno priprema album "Director\'s Cut", koji će sadržati obrađene verzije njenih već objavljenih pjesama.
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.04.2011. 14:28h

Poznata kantautorka Kejt Buš izjavila je da bi se mogla vratiti živim nastupima, nakon više od 30 godina od njene posljednje turneje.

Poznata pjevačica je 70-ih i 80-ih godina bila jedan od najprodavanijih izvođača, ali je odbijala da krene na turneju još od njenog šestonedjeljenog niza koncerata koje je održala 1979.

Bušova trenutno priprema album "Director's Cut", koji će sadržati obrađene verzije njenih već objavljenih pjesama.

Spekulacije o izostanku njenih živih nastupa navodile su kao razlog njen perfekcionizam, strah od letenja, ali i smrt jednog od članova ekipe koja ju je pratila na njenoj jedinoj turneji.

Spekulacije o izostanku njenih živih nastupa navodile su kao razlog njen perfekcionizam, strah od letenja, ali i smrt jednog od članova ekipe koja ju je pratila na njenoj jedinoj turneji.

Međutim, u intervjuu za Mojo pjevačica je pokušala da razjasni situaciju.

"Bilo je strašno zabavno. Ali fizički potpuno iscrpljujuće. Još se nadam da ću izvesti par nastupa, prije nego što odem u istoriju, ali mi to nije trenutno u prvom planu", kazala je 52-ogodišnja pjevačica, dodajući da uživa u pjevanju, ali da joj je zapravo najinteresantniji cijelokupan proces rada na albumu.

Tada 19-ogodišnja djevojčica, Kejt Buš se 1978. proslavila debi singlom, koji je pomogao da te godine dođe do brojnih nagrada. Njena "Tour of Life", održana sljedeće godine, jedina je turneja u karijeri ove pjevačice.

Njen posljednji album "Aerial" objavljen je 2005, a predstojeći "Director Cut" sadržaće 11 pjesama sa njenih albuma "The Sensual World" i "The Red Shoes"

U aprilu 1979. njen majstor svijetla Bil Dafild je nesrećno preminuo u toku koncerta, a poznata pjevačica održala je koncert u njegovu čast sljedećeg mjeseca. Tokom osamdesetih se svega par puta pojavila kao gost na dobrotvornim koncertima, zajedno sa drugim muzičarima. Od rođenja njenog sina Bertija 1998, Bušova se povukla iz javnog života.

Njen posljednji album "Aerial" objavljen je 2005, a predstojeći "Director Cut" sadržaće 11 pjesama sa njenih albuma "The Sensual World" i "The Red Shoes", za koje će Bušova ponovo snimiti vokale.

Bonus video: