Barski reper Dvorska Luda objavio je novi singl "Grafičke projekcije"

"Grafičke projekcije", kao najava za album "Strip, dostupan na Mulj portalu (mulj.net) za besplatan download.
143 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.04.2011. 17:29h

Barski reper i producent Dvorska Luda objavio je novi singl "Grafičke projekcije", dostupan na Mulj portalu (mulj.net) za besplatan download, kao najavu albuma "Strip".

Prema njegovim riječima, ovaj singl snimljen je još 2008, sa hrvatskim reperom Targetom, nekadašnjim članom legendarne hip hop grupe Tram 11.

"Stupio sam s njim u kontakt preko MySpacea, odmah je prihvatio saradnju i odabrao matricu na kojoj ćemo raditi. Nakon toga su mi vokali dugo kupili prašinu u kompu, neiskorišćeni, jer sam kako je vrijeme prolazilo i kako sam muzički sazrijevao, svako malo mijenjao koncept albuma", kaže Andrija Krivokapić, poznatiji pod pseudonimom Dvorska Luda.

"Grafičke projekcije" je upotpunio svojim skrečevima i DJ Dee, član novosadske grupe Hain Teny, koji je prema riječima Dvorske Lude, bio njegov lični favorit za takav vid gostovanja na pjesmi. Kako navodi, barski reper se odlučio za ovu numeru kao prvi singl zbog toga što je najstarija, dodavši da će na ostatku albuma biti manje agresivnih pjesama kao što je ova.

"'Grafičke projekcije' je kao reprezent trip, spejsi ludilo, DJ Dee na refrenu melje skrečevima... i muzika i tekst su dosta agresivniji nego što će to biti slučaj na albumu", kaže on.

"'Grafičke projekcije' je kao reprezent trip, spejsi ludilo, DJ Dee na refrenu melje skrečevima... i muzika i tekst su dosta agresivniji nego što će to biti slučaj na albumu", kaže on.

Predstojeći album "Strip", čije se objavljivanje očekuje u novembru, karakterisaće prema tvrdnjama Krivokapića prilično raznolik i eksperimentalan zvuk u meditativnom duhu trip hopa. Što se tematike pjesama tiče, barski reper kaže da će biti više okrenut samom sebi, bez ambicija da propovijeda širokim masama. Na CD-u će gostovati Psiho Mistik, Joeshua Kizz, Sinovac (Konza šnostra), Verbal i Milić Šarović, koji je odsvirao gitaru u nekoliko pjesama.

Prije objavljivanja, kako kaže član Barske Stoke i hip hop organizacije NaVamGa, album će najaviti još dva singla.

"Do avgusta bi trebalo da objavim drugi singl - Svinjska pandemija i za tu pjesmu ću snimiti i spot koji će najvjerovatnije režirati Toni Pendo. Uveliko radim na scenariju, osmislio sam do sad nekih 70 odsto priče. Ne bih da otkrivam previše detalja u vezi sa tim, osim da će spot biti u formi kratkog filma. Dotaći ću se nekih društvenih tema u njemu, na svoj način", otkrio je Dvorska Luda i dodao da će treći singl najvjerovatnije objaviti u oktobru.

"Strip" će prema njegovim riječima biti, kao i sva studijska izdanja Dvorske Lude do sada, objavljen na Internetu za besplatno preuzimanje.

"Strip" će prema njegovim riječima biti, kao i sva studijska izdanja Dvorske Lude do sada, objavljen na Internetu za besplatno preuzimanje.

„'Grafičke projekcije' je kao reprezent trip, spejsi ludilo, DJ Dee na refrenu melje skrečevima... i muzika i tekst su dosta agresivniji nego što će to biti slučaj na albumu”, kaže on

Slika realnosti

"Svaki strip ima svoje zakone, svoju fiziku i metafiziku koja važi samo u njemu. Takve su i moje pjesme na ovom albumu, pune simbolizma. Kreirao sam za sebe svoju dimenziju, koja spolja izgleda nerealno, ali ako uđeš u nju pronaći ćeš sliku realnosti", objasnio je naslov predstojećeg albuma crnogorski reper i producent iza kojeg stoji solo album "Krvna osveta" iz 2007. i sedam studijskih izdanja koje je objavio sa grupama Barska Stoka, Death of Kings, Skoro svi i NaVamGa.

Sva izdanja u koja je bio umiješan mogu se besplatno preuzeti sa njegovog bloga dvorskaludamusic.blogspot.com

Galerija

Bonus video: