DOVELA JE DO SUZA

Madona optužila Lejdi Gagu za plagijat

Kritičari i fanovi su pjesmu Born This Way u februaru uporedili sa Madoninom koja je snimljena još 1989. godine. Mnogi od njih su otkrili sličnost.
69 pregleda 0 komentar(a)
Lejdi Gaga, Foto: Rojters
Lejdi Gaga, Foto: Rojters
Ažurirano: 21.04.2011. 10:59h

Američka pjevačica Lejdi Gaga u razgovoru za magazin NME nije mogla sakriti suze prilikom poricanja navoda svoje kolegice Madone koji se tiču plagijata. Madona tvrdi da je pjesma Lejdi Gage, pod nazivom Born This Way, zapravo kopija njene pjesme Express Yourself.

Kritičari i fanovi su pjesmu Born This Way u februaru uporedili sa Madoninom koja je snimljena još 1989. godine. Mnogi od njih su otkrili sličnost.Gaga je priznala da su je povrijedile optužbe za plagijatstvo koje joj je uputila pjevačica kojoj se oduvijek divila, pa je počela plakati."Nisam glupa da objavim pjesmu i da se osramotim. Ja sam tekstopisac. Napisala sam mnogo pjesama. Zašto bih kopirala nekoga? Smiješno je optužiti me za plagijatstvo. Ne bih mogla pogledati nekog u oči da sam ukrala melodiju. Jedina sličnost dvije pjesme je disko muzika koja je prisutna u posljednjih 50 godina. Šokirana sam", izjavila je plačući popularna pop pjevačica.

Preporučujemo za Vas