Tap 011 u diskoteci "Maximus"

Sigurno je da ćemo iznenaditi sve ljubitelje Tap 011 još nečim osim koncerata, tvrdi Đole
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.04.2011. 16:35h

Prvi koncert povratničkog benda Tap 011 u Crnoj Gori biće održan 14. maja u diskoteci "Maximus" u Kotoru.

Poslije spektakularnog nastupa u Beogradskoj areni, sastav koji je za vrijeme inflacije imao hitove "Bunda", "Plava", "Okreni broj 95", "Šta to beše mozak", "Ultra mega, giga riba", "Zbog tebe (gaće)" i mnoge druge, odlučio se da nastavi seriju koncerata i obiđe sva mjesta na koja ga pozovu.

Prema najavama Đorđa-Đoleta Pajovića, člana i menadžera grupe, u Kotoru će prirediti prvi povratnički koncert u Crnoj Gori, ali ne i posljednji.

"Mi smo se kao što već znate bili okupili za taj jedan beogradski koncert, koji je prošao odlično i zatim smo dobili pozive iz cijelog regiona i inostranstva. Drago nam je što su nas zvali i iz Crne Gore, i nadam se da će publika reagovati dobro, kao i ona u Beogradu”, kazao je za "Vijesti" Pajović.

On kaže da je ponovno okupljanje bilo spontano i dodaje:

"Našli smo se poslije nekoliko godina na jednoj večeri, energije su nam se poklopile i odlučili da se ponovo okupimo. Pošto smo dobili mnogo poziva za koncerte, turneja će trajati dok bude imalo interesovanja."

Kuju paklene planove

Na pitanje da li će, pošto se sve zahuktalo, publiku iznenaditi nekim novim singlom Pajović odgovara:

"Iskreno da ti kažem, ako tako mogu da se izrazim, već kujemo paklene planove. Sigurno je da ćemo iznenaditi sve ljubitelje Tap 011 još nečim osim koncerata. Mi se svakodnevno viđamo i pričamo na tu temu, i ako išta bude krenućemo prvo sa nekim singlom, ali nam to nije zacrtan plan. Ako nam se to desi, desi se i ne težimo ka tome da mora to da se desi. Kad smo se okupili shvatili smo da nas ljudi vole zbog tih starih pjesama zato nijesmo htjeli da prolongiramo taj beogradski koncert. Nijesmo htjeli da uradimo pjesmu, pa da se to zavrti, nego odmah koncert, pa šta bude. Izgleda da smo bili u pravu, jer je koncert bio fenomenalan."

Prema njegovim riječima sve pjesme su uradili u novom aranžmanu.

"Sada one mnogo bolje zvuče, zato što smo aranžmane modernizovali primjereno današnjem vremenu, tako da sve što se tiče Tap 011 pjevamo, ali u novom izvođenju i sa novom enegrijom", smatra Pajović.

Na pitanje zašto u projekat ponovnog okupljanja i tureneju nijesu uključene Ana Štajdohar i Nataša Guberinić, koje su u bendu naslijedile Ivanu Peters i Gocu Tržan, Pajović kaže:

"Ana i Nataša su bile gošće na velikom beogradskom koncertu, ali nema načina da ih vodimo na ostale nastupe jer je cijela priča oko Tapa 011 bila da se mi okupimo u orginalnom sastavu. To smo i uspjeli, što ne znači da to umanjuje Anin i Natašin doprinos. Ono što je sigurno je da je orginalna postava proizvela najveće hitove grupe, pa je bilo logično da nastupamo samo sa Ivanom i Gocom."

Đoleta smo priupitali šta je muški dio Tapovaca radio svih ovih godina, gdje su nestali i čime se trenutno bave u životu.

"Pera radi u banci već osam godina, Milan se bavi dizajnom sajtova, a ja posljednjih pet godina radim u Miligram produkciji. Bavim se produciranjem turneje i jedini sam koji je ostao blizak muzici", otkriva Pajović.

Na pitanje da li se i Milan dalje bavi pisanjem tekstova, te da li ćemo uskoro imati prilike da čujemo i taj singl pod njegovom autorskom palicom, Pajović kaže:

"Možda ćemo mi da pokrenemo neke naše ideje. On je u jednom trenutku odustao od tog posla, ali vidjećemo, možda se predomislio."

Bonus video: