Zona B prvo ime džez festivala

“Krajem aprila festival promovišemo u Tirani, gdje će biti i predstavnici manifestacija iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Italije, Izraela”
0 komentar(a)
Zona B, Foto: Miloš Milosavljević
Zona B, Foto: Miloš Milosavljević
Ažurirano: 04.04.2018. 16:48h

Rok bluz bend “Zona B” prvo je ime ovogodišnjeg dvanaestog izdanja Petrovac Jazz Festa (PJF) koji će biti održan od 1. do 10. septembra u Petrovcu i Budvi.

Datum koncerta još nije određen, a organizatori i ove godine najavljuju sjajne goste, dok će se program, kao i ranije odvijati na više lokacija.

“Ovogodišnje izdanje riješili smo da proširimo na nekoliko gradova, jer smo već prošle godine započeli projekat džez turizma. Program će se odvijati na terasi Kastela i Crvene komune - u izložbenom dijelu, kao i ispred komune, gdje ćemo imati ljetnju školu džeza i bluza, a u pregovorima smo i sa drugim lokacijama u Petrovcu. Imaćemo dešavanja u lokalu “Tourch” u Budvi, a čekamo još potvrde od ostalih gradova za taj dio programa”, ispričao je “Vijestima” Vinko Mihajlović, direktor festivala.

Festivalska priča neće se proširiti samo lokacijama, već i muzičkim pravcima, pa program neće biti namijenjen samo ljubiteljima džeza.

“Posljednjih godina trudimo se da uz džez promovišemo i neke druge muzičke pravce. Smatramo da bluz kao muzički pravac svakako zavređuje pažnju. Naš festival ima za cilj da promoviše dobru muziku, nećemo se bazirati striktno na džezu, što je koncepcija koju imaju i slične manifestacije u svijetu. Prethodnih godina posjetioci su očekivali da se Zona B pojavi na festivalu, i napokon su se stekli uslovi. Mnogi muzičari su na listi čekanja i pripremamo mnoga iznenađenja”, obećava Mihajlović.

PJF nastavlja saradnju sa sličnim manifestacijama u regionu, pa će krajem aprila posjetiti i sličan događaj u Tirani.

“Na poziv prijatelja Besima Petrela bićemo 29. aprila gosti “Albanian Jazz Societyja” i “Albania Jazz Festivala”. Time smo uspjeli da ostvarimo još jednu saradnju. Tih dana u Tirani biće i predstavnici sličnih manifestacija iz Rumunije, Bugarske, Grčke, Italije, Izraela, a upravo na takvim druženjima lako i dolazi do novih saradnji. U sklopu promocije u Albaniji nastupiće Šule Jovović sa Jazz Quartetom”, otkriva Mihajlović.

Bonus video: