Šarlot Genzbur: I sadržaj i pakovanje

Da nije poenta samo „biti u nekom filmu i snimiti neki album“, Šarlot je postala svjesna kao dvadesetogodišnjakinja, početkom 90-ih.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 17:17h

Ćerka Džejn Birkin i Serža Gensbura, Šarlot Gensbur je glumačko-pjevačke avanture započela još kao trinaestogodišnja klinka albumom „Lemon Incest“ (koji je snimila sa slavnim tatom), a samo godinu dana kasnije dobila je malu ulogu u filmu „Paroles et musique“ u kom su igrali Ketrin Denev i Kristofer Lamber.

S obzirom na to da joj je mama takođe glumica i pjevačica, a tata jedan od najcjenjenijih umjetnika u istoriji francuske pop kulture, njen put do oka javnosti bio je lakši nego za većinu vršnjaka, piše B92.

Da nije poenta samo „biti u nekom filmu i snimiti neki album“, Šarlot je postala svjesna kao dvadesetogodišnjakinja, početkom 90-ih.

Shvatila da je sadržaj važniji od pakovanja – teorema koja raznoraznim VIP pozerima nikada neće biti jasna.

Upravo 1996. dobija naslovnu ulogu u filmu „Jayne Ayre“, a nakon nje se nižu respektabilni filmski naslovi poput „21 Grams“, „The Science of Sleep“, „I’m not There“, „Antichrist“...

Što se muzike tiče, Šarlot se 2006. udružila sa svojim drugarima iz grupe Air, kao i sa Džarvisom Kokerom i Nilom Henonom i sa njima snimila album „5:55“ koji mnogi smatraju njenom pravom debi pločom.

Opušteni sanjivi pop i senzualni glas su odlična podloga za sve one sitne hedonizme koji se dešavaju u sitnim satima.

Prije godinu dana objavila je album IRM koji je gotovo u cjelosti napisao Bek (Šarlot i Bek su na slici gore). Za razliku od prethodnog, IRM je angažovaniji, kompleksniji i bolji. Iako je na oba albuma potpisana na tek par pjesama, zvuče kao kompletna autorska djela. Šarlot Gensbur je pravi primjer da je moguće birati uloge i muzičke saradnike, a uz lični autorski talenat održavati kvalitet, piše B92.

Bonus video: