Šerbedžija pjeva na otvaranju Tošetove spomen kuće

Pogledajte i reportažu o otvaranju Spomen kuće u Kruševu, rodnom gradu Tošeta Proeskog...
69 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.04.2011. 11:53h

Djetinjstvo, tinejdžersko doba, muzičkakarijera, humanitarni rad Tošeta Proeskogbiće predstavljeni kroz više od 350 eutentičnih predmeta u rodnom Kruševu, u Spomen kući, koja će biti otvorena 25. aprila, javilaje Makedonska novinska agencija (MIA).

Reportaža o otvaranju Spomen kuće u Kruševu, rodnom gradu Tošeta Proeskog

U spomen-kući za koju su arhitektonsko rešenje uradili Dejan Sekuloski, Dejan Spasenoski i Ilija Božinoski nalaziće se maketa porodične kuće Proeskog u Kruševu i njegovog muzičkog studija iz stana u Zlokućanima. Hram će krasiti i dva Tošetova spomenika. U zasebnom, muzejskom dijelu biće čuvani njegovi lični predmeti, kolekcija ikona i brojne muzičke nagrade. Memorijalni centar će se u formi krsta prostirati na 870 kvadrata, a krov zdanja će biti zastakljen.

Očekuje se da će događaju prisustvovati brojni gosti i fanovi rano preminulog pjevača, uključujući i nastupe poznatih muzičara među kojima su Vlatko Stefanovski, hor Sv. Zlata Meglenska. Najavljeno je i da će na otvaranju biti i Rade Šerbedžija, koji će otpjevati neobjavljenu Tošetovu pjesmu "Kruševo", koju je pjevač posvetio rodnom gradu.

Bonus video: