Neno Belan: Festivali mi nijesu dosadili

"Nije mi dosadilo da se pojavljujem na festivalima, jer oni su sastavni dio mog posla", kaže Belan.
0 komentar(a)
Neno Belan, Foto: 24ur.com
Neno Belan, Foto: 24ur.com
Ažurirano: 12.04.2011. 17:02h

Hrvatski kantautor Neno Belan učestvovaće ove godine na CMC festivalu sa numerom ”Nedir nad morem plavim” koja je promovisana na Narodnom radiju.

Za početak, upitali smo ga šta znači “nedir”.

"Nedir znači negdje. U pitanju je arhaičan dalmatinski izraz koji se danas gotovo više i ne upotrebljava", objašnjava poznati muzičar.

Odlazak na CMC festival Belan smatra dobrim momentom za promociju pjesme, a kako tvrdi, iako je već decenijama na estradi, ovaj način predstavljanja novog projekta smatra dobrom.

"Nije mi dosadilo da se pojavljujem na festivalima, jer oni su sastavni dio mog posla. To je kao da stolaru dosadi praviti sto"

"Nije mi dosadilo da se pojavljujem na festivalima, jer oni su sastavni dio mog posla. To je kao da stolaru dosadi praviti sto. Zašto se ne bih pojavio na takvoj manifestaciji ako mi paše. Imam singl koji je pravi ljetnji, tako da mi je odgovaralo pojavljivanje na CMC festivalu koji je pred ljeto. Njegova namjena je da promoviše pjesme, zato sam se i odlučio da učestvujem na toj manifestaciji. Inače, postoje i drugi načini da se pjesma promoviše, ali mi je trenutno ovaj odgovarao", priča za “Vijesti” Belan.

Njemu ovo neće biti jedini festival na kojem će se pojaviti ove godine. Naime, on će i ove godine biti vjeran Dalmatinskoj šansoni u Šibeniku, gdje će se predstaviti s novom autorskom pjesmom.

Pjesma “Nedir nad morem plavim” kako ističe Belan biće na neki način najava albuma.

"“Kiša” je bila prvi najavni singl, ovo je drugi, a do kraja ljeta ću najvjerovatnije izbaciti još jednu pjesmu. Onda ulazim u studio i snimam album, koji će biti objavljen, ako sve bude teklo po planu, na zimu", otkriva Belan.

Iako smo navikli da Belan i autorski stoji iza svojih pjesama, oko nove numere pomogli su mu kolege. Muziku je napravio zajedno sa svojim prijateljem Zvonimirom Zrilićem, gitaristom nekadašnje “Rive”, za produkciju bili zaduženi Belan i Igor Ivanović, dok je tekst je napisao Dražen Biočić iz Čiova kome je ovo debitovanje u muzičkim vodama.

Kako navodi njegov izdavač Dallas Records, Biočić je “ ribar pjesnik koji nema ni mobilni ni Internet”.

"Slučajno sam saznao za njega. Naime moj dobar prijatelj mi ga je preporučio, dao mi neke njegove radove i meni se to dopalo. Do sada nije imao prilike da se okuša i kao tekstopisac, ali je pisao poeziju za svoju dušu", objašnjava Belan.

Kako navodi njegov izdavač Dallas Records, Biočić je “ ribar pjesnik koji nema ni mobilni ni Internet”.

Neno Belan će na CMC festivalu učestvovati na revijalnoj večeri 11. juna u Vodicama, a na pitanje kada će opet nastupiti u Crnoj Gori, kaže:

"Mi volimo da dođemo u Crnu Goru. Nedavno smo nastupali u Budvi, ima poziva da sviramo u Kotoru, a nadamo se da ćemo u toku ljeta svirati i u Podgorici. Samo neka nas pozovu i mi ćemo se odazvati rado", zaključuje Belan.

Bonus video: