Darkwood Dub objavio pjesmu sa Biserom Veletanlić

Vasil Hadžimanov je otkrio da će Dub uskoro objaviti još jednu pjesmu, snimljenu sa Biserom...
0 komentar(a)
Darkwood Dub, Foto: Darkwooddub.com
Darkwood Dub, Foto: Darkwooddub.com
Ažurirano: 08.04.2011. 16:19h

Poznati beogradski sastav Darkwood Dub je objavio spot i singl "Nešto sasvim izvesno", u kojem gostuje čuvena srpska pjevačica Bisera Veletanlić. Prema riječima Vasila Hadžimanova, poznatog džez muzičara, koji je posljednje dvije godine i član Darkwood Duba, on i kolege su veliki ljubitelji rada poznate pjevačice.

"Nekoliko puta smo pričali kako bismo voljeli da sarađujemo, pa smo iskoristili to što sam povezan sa njom i familijarno i profesionalno kako bi se ta ideja konačno i ostvarila", kaže klavijaturista kojem je poznata pjevačica tetka.

Prema njegovim riječima, Bisera Veletanlić se, u opuštenoj atmosferi u njihovom studiju, odlično snašla i iz drugog pokušaja snimila vokale.

"Snimili smo dvije pjesme sa njom koje su joj stilski i žanrovski bliske, a druga će biti uskoro dostupna na Internetu. I pored toga što potičemo iz različitih pravaca, sve se sklopilo dobro i veoma smo zadovoljni" , kaže Hadžimanov.

"Momci iz Darkwood Duba me gotive, prate što radim već decenijama unazad i dobro znaju moje afinitete tako da je ova saradnja bila logičan korak", izjavila je za Vijesti Veletanlić.

Harizmatična pjevačica je kazala da je atmosfera tokom snimanja pjesama i spota bila neponovljiva, a na pitanje koliko joj je teško bilo da se snađe u drugačijim muzičkim vodama kaže:

"Bez lažne skromnosti, ja sam uvijek mogla i moći ću da se uklopim u bilo koji muzički žanr koji se postavi ispred mene. Karijera je odavno napravljena, preostaje da se uživa i igra dok se može".

Bisera je đuskala sa nama

Spot koji prati ovu pjesmu, prema riječima Hadžimanova, sniman je u studiju benda, a režirao ga je Ivan Šijak, čovjek sa kojim Darkwood Dub ima dugogodišnju saradnju.

"Radili smo ga nekoliko dana, bilo je super na snimanju, mi smo se igrali sa instrumentima, svirali, Bisera je đuskala sa nama", pokušao je da prenese atmosferu poznati klavijaturista.

On je dodao da je bend snimio pet pjesama koje su prilično različite međusobno i biće objavljivane jedna za drugom preko Exitove online etikete.

Internet umjesto loše distributivne mreže

"S obzirom da je distribucija u regionu očajna, odlučili smo se da objavljujemo našu muziku preko Interneta, tako da ljudima bude dostupna i da ne moraju da traže to preko nekih torrenta, rapidshareova i slično. Kad objavimo sve pjesme moguće je da će se pojaviti i materijalno izdanje albuma u limitiranom broju, ali o tom potom", otkrio je Hadžimanov.

On je takođe istakao da će na novom albumu, kao i do sada, Darkwood Dub potencirati široku paletu zvukova i žanrova, ali će, naravno, ostati dosljedan svom prepoznatljivom zvuku.

Singl "Nešto sasvim izvesno" dostupan je za besplatno preuzimanje na sajtu exitmusic.tv, a spot se od juče može pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Exit festivala.

Bonus video: