Bend Akademija spotom najavljuje ljetnju sezonu svirki

Iako su najavili da publika neće dugo čekati na drugi singl, kako kaže frontmen Gagović, svi demo snimci im za sada stoje u studiju.
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.04.2011. 14:18h

Barski sastav “Akademija” snima spot za prvi autorski singl “Kad ode ljubav” koji je objavljen krajem prošle godine na kompilaciji ”Cocktail Montenegro 2”.

"Jedan dio kadrova je već snimljen, a taj, “filmski dio” biće završen ovog ili narednog vikenda. Do sada smo snimali u odličnom ambijentu u napuštenoj hali koja se odlično slika, a u kradovima koji će tek biti urađeni glumiće barska manekenka Sandra Boltić, a možda i mladi crnogorski pjevač Davor Vučetić.

Kako Davor već godinu i po nastupa sa nama na svirkama, ali nije otpjevao numeru “Kad ode ljubav”, voljeli bismo da na ovaj način bude uključen u projekat" istakao je Božo Gagović, frontmen “Akademije”.

Za ovaj spot, kako je istakao zadužena je NVO “Bubulj” sa kojima članovi sastava “Akademija” već duže vrijeme sarađuju.

"Pošto je spot tek u fazi snimanja, ne žuri nam se da ga pustimo u etar. Tako da će ga, najvjerovatnije, publika vidjeti tek u junu. Njime planiramo da najavimo i ljetnju sezonu svirki" dodao je Gagović.

Iako su najavili da publika neće dugo čekati na drugi singl, kako kaže Gagović, svi demo snimci im za sada stoje u studiju.

"Nijesmo odustali od ideje da pjesme “Akademije” snimamo sa drugim izvođačima, međutim, imamo mnogo obaveza oko svirki što naših, što kao prateći bend, tako da smo to za sada zapostavili.

Međutim, ono što mogu da obećam da će do kraja godine publika čuti makar još dva naša singla, koja će najvjerovatnije otpjevati naši prijatelji Gajo iz benda “Bel Mondo” i Božo Bulatović.

Za te pjesme bismo takođe snimili spotove, a da li bi se one našle na nekom zvanmičnom izdanju ili ne, za sada je rano govoriti o tome - ističe Gagović.

Članovi “Akademije” ovih dana se pripremaju da na svirkama prate poljednju predstavnicu Crne Gore na “Eurosongu” Andreu Demirović, a sviraće i sa Goranom Pejovićem - Gulom na koncertu u podgoričkom KIC-u “Budo Tomović” koji je planiran za 27. april.

" Sa Gulom smo prijatelji odavno, a Mišo (klavijaturista) i ja smo svirali u Katapultu, tako da smo rado prihvatili njegov poziv da budemo dio koncerta koji će biti održan krajem aprila. Ono što mi je posebno drago je to da će gost na koncertu biti Davor koji pjeva sa nama" otkriva Gagović.

Bonus video: