Rasfomiran pop duet t.A.T.u.

Pop sastav je stekao slavu singlom "All The Things She Said" iz decembra 2000, kada su Katina i Volkova bile tinejdžerke
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 14:36h

Ruski ženski pop duet "t.A.T.u" rasformiran je objavljivanjem albuma remiksa "Waste Management Remixes" koji je u prodaji od prošle sedmice, prenio je danas muzički magazin Bilbord."Više od dvije godine bavimo se solo projektima i ovo je logičan završetak. Vrijeme je da krenemo napred", rekla je Lena Katina (26) koja je 1999. u Moskvi osnovala grupu s Julijom Volkovom.Pop sastav je stekao slavu singlom "All The Things She Said" iz decembra 2000, kada su Katina i Volkova bile tinejdžerke. Video spot za tu pjesmu pokrenuo je kontroverzu zbog snimka dvije pjevačice kako se ljube.S njihovog debi albuma "200 km/h in the Wrong Lane" potiču hitovi "All The Things She Said", "Not Gonna Get Us" i "How Soon Is Now"."Publika će nas pamtiti po odličnim pjesmama, po tome što smo slobodne, što život prihvatamo takvog kakav jeste i što se ničeg ne plašimo", rekla je Katina magazinu Bilbord.

"Bilo je provokativnih prizora dvije djevojke koje se ljube, ali druga stvar je zaista odlična muzika."Katina je navela da trenutno eksperimentiše s pop-rok muzikom i da je koautor pjesama. Nije isključila mogućnost ponovnog okupljanja grupe ali je dodala da se to neće dogoditi u skorijoj budućnosti.

Bonus video: