Beady Eye pomaže Japanu, Šakira Haitiju

Prihod je namijenjen Japanu, odnosno žrtvama zemljotresa, cunamija i nuklearne katastrofe. Sredstva će ugroženima distribuirati Crveni krst.
0 komentar(a)
Šakira, Foto: Rojters
Šakira, Foto: Rojters
Ažurirano: 05.04.2011. 14:38h

Muzičkim zvijezdama humanitarne akcije nijesu strane, a najnoviji primjeri pružanja pomoći onima kojima je potrebna su akcije Šakire i benda “ Beady Eye”

Novi sastav Lijama Glagera obradio je pjesmu Beatlesa "Across The Universe" i objavio je za download na svom oficijelnom sajtu. Prihod od ovog izdanja namijenjen je Japanu, odnosno žrtvama zemljotresa, cunamija i nuklearne katastrofe. Sredstva će ugroženima distribuirati Crveni krst.

Obrada je snimljena u čuvenom studiju Abbey Road u kojem je nastao i original. Beady Eye je bio jedan od učesnika humanitarnog koncerta u londonskoj O2 Brixton Academy, na kojem su prije dva dana sakupljana sredstva za pomoć Japanu. Tom prilikom je njegova verzija pjesme "Across The Universe" premijerno predstavljena uživo.

Ni Šakira nije imuna na svjetske nevolje. Kako prenosi MTV, kolumbijska zvijezda, koju su nekadašnje učenice srušene škole na Haitiju dočekale horskim pjevanjem njenog hita "Waka Waka", riješila je da sa dodatnih 400 000 dolara finansira izgradnju lokalne škole za devojke. U pitanju je škola Eli Dubois, u glavnom gradu Haitija.

"Uvjerena sam da je ključ za budući pristojan i dostojan život ljudi sa Haitija upravo obrazovanje. Želim da poručim ovim djevojkama da je najveća prilika koju život pruža upravo - obrazovanje. Izvucite maksimum iz toga - i sigurna sam da ćete moći da ostvarite bilo koji san", kazala je Šakira.

Lokalni zvaničnici na ostrvu koje je pretrpelo nezapamćena razaranja i stotine hiljada žrtava u katastrofalnom zemljotresu koji je ga je pogodio prošle godine kažu da se nadaju da će biti u mogućnosti da novu školu otvore već u oktobru.

Bonus video: