Glasine su tačne: Bad Religion dolazi na Exit!

Ovo je izazvalo oduševljenje obožavalaca benda koji su nestrpljivo na Fejsbuk stranici Exit festivala tražili potvrdu ove informacije.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 12:18h

Krajem prošle nedelje na zvaničnom sajtu benda Bad Religion pojavila se vijest da je jedna od destinacija njihove evropske turneje i Exit festival u Novom Sadu, a da je ovo ujedno i prvi put da sviraju u Srbiji.

Ovo je izazvalo oduševljenje obožavalaca benda koji su nestrpljivo na Fejsbuk stranici Exit festivala tražili potvrdu ove informacije.

Tačno je. Bad Religion dolazi na Exit!

Kalifornijski pank rok bend osnovan još 1979. godine, nakon 30 godina i 15 studijskih albuma, među kojima su i How Could Hell Be Any Worse?, Suffer, Recipe for Hate, Stranger Than Fiction i Process of Belief, kao i poslednji album izdat u septembru prošle godine, The Dissent of Man, po prvi put dolazi u Srbiju.

Proslavljajući 3 decenije provokativnog zvuka i dominantnog prisustva na sceni, Bad Religion, po sopstvenom priznanju, pomjeraju granice žanra danas na isti način na koji su to radili kada su se tek formirali kao pank bend.

Originalni članovi benda i tekstopisci, Greg Grafin i Bret Gurevic, tvrde da su pjesme sa novog albuma neke od omiljenih koje su napisali u čitavoj karijeri, a da je Dissent of Man ne samo presjek ličnih iskustava članova benda u poslednjih nekoliko godina, već i presjek njihovog cjelokupnog muzičkog sazrijevanja.

Bonus video: