Pjevač KUD "Idijota" boluje od raka grla i pluća

Sastav iz Pule čuven po pjesmama "Kad sunce opet zađe", "Hoćemo cenzuru" ili "Bandiera Rossa", za sada je posljednji nastup sa Tustom održao imao 26. februara.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 12:16h

Pjevač "KUD Idijota" Branko Črnac Tusta obolio je od raka koji je zahvatio grlo i pluća, ali su prognoze za njegovo izlječenje dobre, saopštio je gitarista kultnog pank sastav iz Pule, Sale Veruda.

"Tusta je trenutno na bolovanju za koje pretpostavljamo da će se protegnuti na iduću godinu, a nadamo se da će to biti i manje... Svi smo po pitanju (izlečenja) optimisti", naveo je Veruda.

Kako je rekao, Tusta je "već u bolnici i započeo je sa primanjem prvih doza hemoterapije, a u nastavku liječenja moguća je i primjena zračenja, o čemu će odlučiti konzilijum ljekara koji prati njegovo zdravstveno stanje".

Sastav iz Pule čuven po pjesmama "Kad sunce opet zađe", "Hoćemo cenzuru" ili "Bandiera Rossa", za sada je posljednji nastup sa Tustom održao imao 26. februara u Zelenom gaju u Sloveniji. Bez njega su, Veruda, koji je preuzeo većinu vokalnih dionica, basista Bucolin i bubnjar Dejo održali 19. marta ranije ugovoren nastup u Kopru, za koji trio KUD Idijoti ističe da se "na neki način, pretvorio u koncert podrške Tusti".

"Dogovor među nama je da se sa ovakvim radom nastavi i dalje u očekivanju Tustinog što skorijeg povratka u bend. Dok je Tusta na bolovanju KUD Idijoti će nastupati kao trio. Svi koji da sarađuju sa nama dobrodošli su, a razumjećemo i suprotne stavove", naveo je Veruda.

Galerija

Bonus video: