Bend "Handsome Furs" u Podgorici

Poznati indie rock bend Handsome Furs biće gost trećeg festivala NVO "Open Sound", koji će biti održan 27. aprila u bašti kafića "Soul 2 Soul", u Podgorici.
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.04.2011. 09:49h

Na njemu će uz kanadsku grupu, nastupiti makedonski post-punk/new wave sastav Bernays Propaganda, domaća tinejdž atrakcija Shin-Ei te tivatski drum'n'bass DJ Chevalier.

O festivalu

"S obzirom na prilično slabu koncertnu ponudu u Crnoj Gori u odnosu na region, odlučili smo se da u okviru proslave rođendana naše organizacije poklonimo domaćoj publici ovakav događaj. Odlučili smo se za Handsome Furs kao hedlajnere festivala da bi se razlikovali od većine crnogorskih festivala koji se baziraju na dovođenju grupa sa ex-YU prostora", objasnio je Dragan Dubljević, lider NVO "Open Sound" i dodao: "Mi smo, kako bi ispratili trendove iz okruženja, tražili poznatiji bend iz inostranstva.

Smatram da Podgorici i Crnoj Gori fali više ovakvih događaja. Kanađani su bili prilika koja se ne propušta jer su ovog mjeseca na balkanskoj turneji sa Bernays Propagandom".

Bendu iz Montreala, iza kojeg stoje dva studijska izdanja visoko ocijenjena od brojnih poznatih muzičkih magazina (Pitchfork, PopMatters, Spin...) ovo će biti prvi susret s Crnom Gorom. Isto važi i za Bernays Propaganda, koji su prošle godine na balkanskoj turneji promovisali svoje, za sada, jedino studijsko izdanje "Hapiness Machiness" u svim državama regiona osim kod nas.

Bernays Propaganda

"Značajna je činjenica i da će ovo biti prvi kontakt kultne Sub Pop etikete, pod kojom su i Handsome Furs pored brojnih poznatih bendova, s Crnom Gorom. Interesantno je da su Kanađani zaljubljeni u Istočnu Evropu, koja je inspirisala njihov prošli album Face Control. Na njemu se, između ostalog, nalazi i pjesma White City posvećena Beogradu", izjavio je Dubljević, dodavši da se nada da bi se mogla roditi ljubav i između crnogorske publike i poznatog kanadskog benda.

"U svakom slučaju, ovaj duo je poznat po svojim energičnim nastupima i neće nikoga ostaviti ravnodušnim", rekao je on.

Na prošla dva festivala u organizaciji Open Sounda, na kojima su nastupili Arkona, Vuneny, One Piece Puzzle, Popečitelji i drugi, prilika je pružena i domaćim bendovima, a i u ovom izdanju će se tradicija nastaviti.

"Odlučili smo se za Shin-Ei kao mladi crnogorski bend sa ogromnim potencijalom, a i njihov zvuk će se odlično uklopiti uz Bernays Propaganda i Handsome Furs", otkrio je Dubljević i zahvalio se sponzorima (hotel Bambis, Reviko, Primo Design, Sterling, Soltex, Format i Provod.me).

Nakon nastupa tri benda, za afterparty biće zadužen DJ Chevalier. Satnica festivala će, prema riječima organizatora, biti naknadno objavljena na sajtu Open Sounda opensound.webs.com.

Prodaja ulaznica počeće od 15. aprila u kafiću Soul 2 Soul, a prve 33 karte će moći da se kupe po promotivnoj cijeni od tri eura. Nakon toga cijena ulaznice će biti skromnih pet eura.

Par karata će biti podijeljeno uskoro u nagradnoj igri na portalu Vijesti.

Sponzori ovog događaja su: hotel Bambis, Reviko, Primo Design, Sterling, Soltex, Format i Provod.me.

Bonus video: