Crnogorski tekstopisac Ljubo Jovović napisao rep pjesmu

Crnogorski tekstopisac Ljubo Jovović napisao je tekst za numeru “Ivanbeg” koju je snimio rep sastav “Crnogorski Manitu”.
470 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 17:06h

Crnogorski tekstopisac Ljubo Jovović napisao je tekst za numeru “Ivanbeg” koju je snimio rep sastav “Crnogorski Manitu”.

"Riječ je o rep pjesmi sa istorijskom podlogom. U tekstu sam uspio da prepričam veliko djelo kralja Nikole “Balkanska carica”, dok je refren izvorni tekst iz tog djela. Odlično je složen metrički i veoma simpatično zvuči" istakao je za “Vijesti” Jovović, koji je radio tekstove za mnoge hitove među kojima su “Goro moja”, “Zrno prašine”, “Evo zora”, “Moja mala”, “Mia Bella Signorina”.

Pjesmu “Ivanbeg” je “Crnogorski Manitu”, koji čine Boris Sekulović i Vlado Todorović, kao predgrupa izveo na koncertu Colonije proteklog vikenda u Podgorici.

"Publika je odlično reagovala, a i momci su sjajni i opravdali su učešće na koncertu", ističe on.

Pjesmu “Ivanbeg” je “Crnogorski Manitu”, koji čine Boris Sekulović i Vlado Todorović, kao predgrupa izveo na koncertu Colonije proteklog vikenda u Podgorici.

"Ova pjesma je definitivno novi pravac na našoj sceni, etno rep i pisana je u šestercu. Iako smo genetski predodređeni za gusle, malo je takvih pjesama u šestercu, a ova bi odlična bila i uz taj instrument", tvrdi Jovović.

Muziku i aranžman za ovu numeru potpisao je Marko Đurović Markoni, sa kojim je Jovović sarađivao na mnogim projektima, među kojima je himna “Crnogorske ajkule” za vaterpolo reprezentaciju. Kako je došao na ideju da prepriča “Balkansku caricu”, Ljubo otkriva:

"Još kao dijete volio sam to djelo. Uvijek mi se sviđala priča o neuspjeloj ljubavi. Problem je bio samo svesti tekst na minimum, pri tom da ne izgubi smisao, a opet je jedan dio ostao izvorni, što se odlično uklopilo. Tekst sam napisao prije desetak godina i na njega sam i zaboravio, međutim, momci su došli kod mene upravo sa idejom da snime pjesmu sa istorijskom pričom. Kada sam im ponudio ovaj tekst njima se svidio i odlučili su da snime numeru", priča Jovović koji, nakon ove uspješne saradnje, ima još planova za “Crnogorski Manitu”. Prema riječima Jovovića, oni će u skorijem periodu nastupiti i u Nikšiću i Bijelom Polju.

Tekst sam napisao prije desetak godina i na njega sam i zaboravio, međutim, momci su došli kod mene upravo sa idejom da snime pjesmu sa istorijskom pričom. Kada sam im ponudio ovaj tekst njima se svidio i odlučili su da snime numeru", priča Jovović.

Od njega smo saznali i kako je dvočlani rep sastav dobio ime “Crnogorski Manitu”.

"Mnogo smo razmišljali o tome kako bismo ih nazvali. I onda nam je pala ideja da uzmemo upravo jedan mali dio iz “Blakanske carice” i nazovemo ih “Crnogorski i manito”. Međutim, na samoj manifestaciji pri najavi Džoni Hodžić je pogriješio i najavio ih kao “Crnogorski Manitu”. To je svima bilo veoma simpatično, pa je na kraju odlučeno da momci dalje nastupaju pod imenom koje im je dao Hodžić", zaključuje Jovović.

Bonus video: