Pips, Chips & Videoclips: Uživo, bez laži

Pop-rok sastav "Pips, Chips Videoclips” do kraja godine bi trebalo da objavi CD i DVD nazvan "2x2", sa snimcima sa nedavna dva koncerta u "Plesnom centru" u matičnom Zagrebu.
79 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2011. 14:46h

Frontmen "Pipsa" Dubravko Ivaniš rekao je agenciji Beta da će se krajem ljeta pojaviti najavni singl za živo izdanje "Pipsa", čije ime "2x2" sugeriše "dva koncerta po dva sata", koje neće biti lažirano, na način na koji se to sada radi u svijetu.

"Zanimljive su laži sa živim izdanjima. Svi “fejkaju”, apsolutno svi na svjetskom nivou! Zašto? Zato što su pjevači zadihani. Još se nije pojavio taj ko može fantastično da pleše i pjeva istovremeno. Gospodo, ko vjeruje, taj je budala. Ta zadihanost se primjećuje, pa se ponovo snimaju vokali", tvrdi Ivaniš.

Posljednji živi albumi sa "svom svojom prljavošću i nesavršenstvom" izdavani su sedamdesetih i osamdesetih godina u svijetu, kaže Ivaniš, ali su potom bendovi i muzička industrija navikli slušaoce na koncertna izdanja, koja zvuče "kao studijski snimak uz malo dodane publike".

"Ti više ne možeš da uradiš živi album pankerski prljavo, već to moraš da dovedeš na nivo na koji su ljudi sada navikli. Međutim, to za nas ne važi. Moj bend je dobar, a ja sam zadihan, pa ti vidi", kaže Ivaniš.

Iako u regionu mnogo manje poznati, "Pips" su u Hrvatskoj nagrađivani, hvaljeni i poznati po hitovima "Teroristi plaču", "Zdenka i vanzemaljci" ili "Poštar lakog sna". Posljednji CD album "Pjesma za gladijatore" objavili su 2007. godine, a prošle su zaokružili dvije decenije karijere stavivši kompletnu diskografiju u mp3 formatu na USB-u nazvan "Dan/mrak".

Ivaniš kaže da neprekidno radi na novim pjesmama, i da uprkos neisplativosti izdavanja albuma, "Pips" neće odustati od te forme predstavljanja svoje muzike.

"Odrastao sam kad je album bio zakon. To je ozbiljno djelo, određeni koncept, priča koju moram ispoštovati od početka do kraja. Nije dobro za posao sanjati o albumima, ali je dobro za moje mentalno zdravlje. Kad će novi izaći ne znam. Što sam stariji imam sve manju fascinaciju muzikom i filmovima i treba mi puno više da bih nekom pjesmom bio zadovoljan"zaključio je Ivaniš.

http://www.pipschipsvideoclips.com/hr/

Bonus video: