Vesco Lazovich objavio singl za britansku etiketu

"Diamond Girl", pod etiketom Facetious Recordsa, od ponedjeljka će moći da se kupi na beatport.com
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.03.2011. 16:40h

Podgoričanin Vesko Lazović aka Vesco Lazovich, član elektronskog dvojca Swedski 100, objaviće singl "Diamond Girl" za britansku izdavačku kuću Facetious Records.

Prema riječima tvorca ove numere, izdavačka kuća osnovana 2009. u Sautemptonu imala je najbolju ponudu nakon što je Lazovich poslao brojnim izdavačima svoj singl.

"Imao sam i ponude dvije izdavačke kuće iz Izraela, kao i dvije iz Moskve, međutim nijedna nije bila dobra kao ova", otkrio je on.

Kako tvrdi Lazovich, presudna je između ostalog, bila i činjenica da je etiketa Facetious Records posvećena isključivo house muzici.

Potpisao je ugovor sa britanskom izdavačkom kućom na deset godina, pa će sve to vrijeme njegova numera moći kupiti na najvećoj bazi elektronske muzike u svijetu, sajtu beatport.com sa kojim Facetious ima ekskluzivnu saradnju.

Beatport će "Diamond Girl" u prodaju pustiti već za dva dana, u ponedjeljak, 28. marta.

"To što izdaje Facetious je najpribližnije muzici koju ja stvaram. Oni su veoma zainteresovani za moj rad, započeli smo saradnju sa ovim singlom, a otvorena su mi vrata i za album", kazao je Lazovich za Vijesti.

Lazović, kako kaže, radi punom parom i već ima tri nove pjesme koje čekaju postprodukciju. Prema njegovim riječima, veliku pomoć mu pruža i inženjer zvuka Bobo Stanišić, sa kojim je dvojac Swedski 100, čiji je Lazović član, već sarađivao krajem prošle godine.

"Neću se koncentrisati samo na jednu izdavačku kuću, već želim da malo šaram svijetom. Tako ću sljedeću numeru vjerovatno izdati za jednu izraelsku etiketu. Njihovu ponudu za Diamond Girl sam odbio samo zbog toga što su ponudili slabiji procenat nego Britanci, ali opšte je poznato koliko se u Izraelu sluša ovakva vrsta muzike, a u pitanju je i kvalitetan izdavač, tako da ću sa sljedećom numerom najvjerovatnije da se oprobam tamo", otkrio je producent iz Podgorice.

Na pitanje što se dešava sa dvojcem Swedski 100 Lazović odgovara: "Danilo više voli nastupe po klubovima, a ja produkciju, tako da smo se u ovom periodu malo više posvetili solo karijerama. Međutim, to ne znači da ćemo stati sa radom, još imamo ugovor sa poznatom kolumbijskom kućom Progrezo".

S.S.

Bonus video: