Jamiroquai na EXIT-u 2011

Njihov prvi singl „When You Gonna Learn“ lansirao ih je u vidokrug agenata izdavačke kuće Sony, koja im 1993. izdaje album prvijenac "Emergency on Planet Earth".
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.03.2011. 12:26h

Karijera ove grupe traje čitavih devetnaest godina, pa ne čudi obilje hitova koje ovaj plesni spektakl umije da iznese pred svoju publiku. Pored starijih singlova, ovaj britanski sastav će nam na Petrovaradinskoj tvrđavi predstaviti i svjež materijal sa svog sedmog po redu studijskog albuma „Rock Dust Light Star", izdatog u novembru 2010.

Osnovani davne 1992, Jamiroquai su se probili na svjetsku pozornicu zajedno sa ostatkom britanske jazz funk i acid jazz scene, rame uz rame sa velikanima pokreta poput Incognito i The Brand New Heavies, ali daleko ih prevazilazeći u popularnosti.

Njihov prvi singl „When You Gonna Learn“ lansirao ih je u vidokrug agenata izdavačke kuće Sony, koja im 1993. izdaje album prvijenac "Emergency on Planet Earth". Postaju popularni već sledećom pločom „The Return of the Space Cowboy“, ali im planetarna slava dolazi sa „Travelling Without Moving“ 1996. godine.

Njihov hit "Virtual Insanity" je vrhunac večeri svake plesne dvorane, a Džej Kej postaje jedan od omiljenih vokala acid jazz-a, pa i čitavog popa. Devetnaest godina po osnivanju, Džej Kej i ekipa dokazuju postojanost svog sebi svojstvenog izraza, bojenog godinama funk, electro i čisto pop dionicama.

Posljednji album „Rock Dust Light Show“na radost mnogih se vraća korijenima i početnom zvuku Jamiroquaia

Kombinacija lepršavog glasa i zanimljivih odjevnih kreacija omogućila im je iskakanje iz šablona i rezultovala karijerom prepunom hit singlova, poput „Cosmic Girl“, „Love Fool“, „Little L“.

Ples sa Džej Kejom

Poslije 25 miliona prodatih albuma, Gremija osvojenog 1997. godine, mora suludih šešira i uspješnog i vrlo posjećenog koncerta u Beogradu, Džej Kej će se naći na glavnoj bini Exit festivala, spreman da ponovi dobar provod od prije šest godina na Sajmištu.

Posljednji album „Rock Dust Light Show“, koji će se zasigurno naći na repertoaru, na radost mnogih se vraća korijenima i početnom zvuku Jamiroquaia.

Jamiroquai i dalje važe za bend koji daje sve od sebe na nastupima, što će se, nadamo se, desiti i na Exit festivalu, pred morem fanova spremnih da ponovo zaplešu sa Džej Kejem, vječitim dječakom.

Potvrdom nastupa na Tvrđavi, Jamiroquai se pridružuje hedlajnerima Exita 2011, kao što su Arcade Fire, Pulp, Portishead, Grinderman, Underworld, Deadmau5, dok lista izvođača raste svake nedjelje. Exit festival će se po dvanaesti put od 7-10. jula 2011. održati na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu.

Prodaja ulaznica u Crnoj Gori

Ulaznice za dvanaesti Exit festival koji će se održati od 7. do 10. jula nalaze se u predprodaji po cijeni od 59. eura. Redovna cijena ulaznica iznosiće 118 eura.

Zvanično prodajno mjesto za Crnu Goru je EXIT travel Njegoševa 49, Podgorica

U prodaji se mogu naći i ulaznice za EXITov kamp, a cijena za sva četiri dana boravka iznosi 25. eura.

EXITov Paket, koji se u prethodnim godinama prodavao na teritoriji Crne Gore, a koji je podrazumijevao ulaznicu + kamp + beslatan prevoz do Novog Sada, na žalost velikog broja ljubitelja festivala, ove godine neće biti u prodaji.

Zvanično prodajno mjesto za Crnu Goru je EXIT travel Njegoševa 49, Podgorica.

Više informacija o prodaji ulaznica za Exit mogu se dobiti na sajtu gigstix.com i preko zvaničnog sajta festivala exitfest.org.

Koncerti sa Exita na exitmusic.tv

Snimkom koncerta Klaxonsa sa prošlogodišnjeg Exita u utorak, 22. marta počelo je emitovanje snimljenih nastupa sa tri najveće festivalske bine na Exitu 2010. Na dobro poznatoj adresi www.exitmusic.tv, sve do početka novog izdanja Exita u julu, svakog utorka i petka posetioci sajta moći će da pogledaju novi koncert sa Dance Arene, Main stage-a ili Fusion bine.

Osim koncerata, na sajtu će moći da se pogledaju i najzanimljiviji, ekskluzivni intervjui koje smo napravili sa najvećim zvezdama koje su prošle godine nastupale na Tvrđavi.

Galerija

Bonus video: