Mastodon na InMusic-u, Li Skreč Peri u Zagrebu

T-Mobile INmusic će se održati u Zagrebu 21. i 22. juna, a pored Mastodona na festivalu će nastupiti i Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, Cypress Hill, The Streets.
0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2011. 15:39h

Podgorica - Organizatori festivala i koncerata u Hrvatskoj ovih dana su bili veoma vrijedni, te nam odatle stiže nekoliko zanimljivih vijesti.

Do sada objavljenom spisku izvođača koji će nastupiti na T-Mobile INmusic festivalu pridružiće se i Mastodon - jedno od najinovativnijih imena progresivnog metala današnjice.

Ranije ovog mjeseca bend je izdao svoj prvi live album pod nazivom "Live at the Aragon", a u sklopu ljetnje festivalske turneje posjetiće i hrvatsku prijestonicu.

Mastodon je sludge/progressive metal bend koji su Bil Keliher (gitara), Bren Dejlor (bubanj), Troj Senders (bas, vokal) i Brent Hajnds (gitara, vokal) osnovali 1999. u Atlanti.

Bend je hvaljen od strane brojnih časopisa poput Revolvera, Metal Hammera i Terrorizera i nominovan za Gremija.

T-Mobile INmusic će se održati u Zagrebu 21. i 22. juna, a pored Mastodona na festivalu će nastupiti i Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, Cypress Hill, The Streets, TV on the Radio i Elemental.

Terraneo

Pored The Nationala, Mogwaija, Oneide i The Thermalsa organizatori Terraneo festivala su otkrili da će nastupiti i neo soul pjevačica Žanel Mone, eksperimentalni elektroduo Crystal Castles, te jedan od najžešćih bendova u regionu Dubioza kolektiv.

Terraneo će se održati u Šibeniku od 9. do 13. avgusta u bivšoj kasarni Birbirski knezovi. Prema najavi, muzički program će se održavati na tri bine na otvorenom, te dva DJ stejdža koji će biti u hangarima, a na svakoj pozornici će nastupiti šest do osam izvođača dnevno.

Obezbijeđen je i kamp koji može da primi nekoliko hiljada ljudi, a cijena za pet dana je 100 kuna (14 eura). Paket festivalskih ulaznica biće u prodaji od 28. marta po cijeni od 260 (35 eura) ili 360 (48 eura) kuna (konačna cijena će uskoro biti utvrđena).

Atlantis

Najavljeno je i peto izdanje splitskog Atlantis festivala koji će se održati od 26. do 30. jula na tvrđavi Gripe.

Povodom objave prvih informacija o Atlantis festivalu 2011. u prodaju su puštene "early bird" festivalske ulaznice po cijeni od 100 kuna, a mogu se kupiti na svim Eventimovim prodajnim mjestima.

Prošle godine posjetioci ovog festivala imalu su priliku da se zabavljaju uz bendove kao što su Zoot Woman, Ladytron, Apparat, Shy Child i Thieves Like Us.

Pored brojnih festivala, iz Zagreba stiže vijest i o koncertu legendarnog Li Skreč Perija. J

edan od najdugotrajnijih i najoriginalnijih dub/reggae producenata i izvođača nastupiće sa svojim bendom The Upsetters u zagrebačkom klubu Boogaloo 29. aprila.

Otvoren konkurs za Urban fest

Od danas se zainteresovani izvođači mogu prijaviti za nastup na Urban festu, jednom od najvećih festivala za demo bendove u regionu.

Njegovo osmo izdanje biće održano kao i do sada u Osijeku od 7. do 10. jula, a kako navode organizatori, za nastup se mogu prijaviti bendovi sa ex-YU teritorije rock, punk i metal usmjerenja, "kao i svih ostalih pravaca urbane muzike".

Obrazac za prijavu može se naći na službenoj stranici festivala (ufo.com.hr), a konkurs će biti otvoren do 22. maja.

Pored demo bendova na festivalu će u revijalnom dijelu nastupiti poznati muzičari iz okruženja, a prošle godine to su bili Elemental, Elvis Jackson, Six Pack, Opća opasnost, Behemoth i Pero Defformero.

Bonus video: