Lollobrigida na festivalu u Dodošima

Na manifestaciji u Dodošima, koja je prošle godine ugostila nekoliko domaćih i stranih izvođača, “Lollobrigida” će nastupiti 5. avgusta.
70 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.03.2011. 09:03h

Hrvatska pop senzacija, grupa “Lollobrigida”, biće gost Festivala na drugoj strani, koji će drugi put biti održan u Dodošima, od 2. do 7. avgusta.

"Do sada nijesmo nastupali u Crnoj Gori, tako da će publika prvi put imati priliku da čuje naše pjesme uživo. Još ne znamo koliko će nam prostora dati organizatori, ali ćemo se truditi da izaberemo one najplesnije. Pripremićemo i posebne kostime", istakla je za “Vijesti” Ida Prester, pjevačica “Lollobrigide”.

Kako ističe, ona i kolege iz benda su često pozivani da nastupe u Crnoj Gori, međutim, ovo je prvi put da su uspjeli da spoje nekoliko svirki.

"Dan prije nego što ćemo nastupiti na festivalu 'Sa druge strane' imaćemo koncert u Dalmaciji, tačnije Splitu, tako da smo zbog toga prihvatili poziv organizatora. Crna Gora i pored konstatnih poziva, nekako nam je uvijek bila daleko. Mi smo inače takvi da ne idemo nigdje gdje nas ne zovu, i evo vidjećemo kako će publika u vašoj zemlji prihvatiti nas i naše pjesme, ali obećavamo im odličan disko parti", dodala je Ida.

"Još ne znamo koliko će nam prostora dati organizatori, ali ćemo se truditi da izaberemo one najplesnije. Pripremićemo i posebne kostime", istakla je za “Vijesti” Ida Prester, pjevačica “Lollobrigide”.

Osim popularnog benda, Festival na drugoj strani najavio je Lutheu Salom, “StudioAlektik”, “Maquiladoru”, DJ-eve baa baa, Marka L' Hata, fAckina Yomu, Igora Djuranolyja, Tatcho Droma, te “Orkestar Tundri” i “Majamisty trio”.

PR festivala Marija Živković istakla je da će spisak učesnika najvjerovatnije biti izmijenjen.

"Već smo kontaktirali dosta izvođača, i pokušavamo da ih svrstamo u tih nekoliko večeri. Sa onima čija smo imena objavili na sajtu, imamo dogovore, što ne znači da neko od njih možda neće otkazati. Takođe, radimo na tome da dovedemo i neko veliko ime da otvori naš festival, međutim bilo bi sad veoma neozbiljno da ih pominjemo, s obzirom na to da nemamo potvrde", objasnila je ona.

Festival na drugoj strani pored promocije ekologije, slikarstva, muzike, i ove godine će se potruditi da predstavi talentovane ljude iz Crne Gore.

"Radimo na tome da dovedemo i neko veliko ime da otvori naš festival, međutim bilo bi sad veoma neozbiljno da ih pominjemo, s obzirom na to da nemamo potvrde", kazala je PR festivala.

"Raspisali smo konkurs na sajtu (festivalontheotherside.org) i očekujemo da se mladi, talentovani ljudi prijave kako bi dobili priliku da nastupe na našem festivalu. Stalo nam je da maksimalno promovišemo talentovane ljude odavde i da im budemo podrška od starta njihove karijere. Takođe, razmišljamo koga bismo mogli da dovedemo od afirmisanih crnogorskih izvođača, a trenutno smo u pregovorima sa članovima benda 'Piva Jazz' koji će, nadamo se, ove godine biti dio Festivala na drugoj strani", zaključila je Živković.

Na manifestaciji u Dodošima, koja je prošle godine ugostila nekoliko domaćih i stranih izvođača, “Lollobrigida” će nastupiti 5. avgusta.

„Publika u Crnoj Gori će prvi put uživo čuti naše pjesme, a potrudićemo se da odaberemo one najplesnije. Pripremićemo i posebne kostime”, otkriva Ida Prester za „Vijesti”

Bonus video: