Ivana Peters: Rad sa Tapom je uživanje

Iako kaže da su svi planovi “tapovaca” vezani samo za nastup u Beogradu, Ivana ne isključuje mogućnost da ponovno okupljanje bude na duži rok.
57 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.03.2011. 14:53h

Ivana Peters , članica beogradskog sastava “Negative”, uveliko se, sa starim-novim kolegama, priprema za povratnički koncert “Tapa 011” koji će biti održan 1. aprila u beogradskoj Areni.

Harizmatična crnka, iako u velikoj gužvi zbog privatnih i poslovnih obaveza odvojila je nekoliko minuta kako bi sa čitaocima “Vijesti” podijelila informacije vezane za okupljanje starih staradnika, kao i za priču o svom radu i životu.“Do sada smo završili 90 odsto priprema za koncert, radili smo nešto više od mjesec dana. Imamo kompletan bend sa odličnim muzičarima koji su mladi i željni da sve ispadne kako treba, a koji mnogo doprinose kreativnim idejama, nabojem pa ćemo zvučati modernije.

Ostaje još tih deset posto da se uradi nekoliko dana prije početka koncerta.

Uživamo na probama i mogu vam reći da se baš provodimo. Nama je zabava u suštini počela od onog momenta kad smo se dogovorili da napravimo koncert.

Sam nastup će biti šlag na torti za nas, a za publiku velika žurka“, kaže na početku razgovora Peteresova.• Dugo godina je prošlo od kako je Tap 011 prestao s radom. Pisalo se da ste u svađi, međutim, ovaj koncert je dokazao suprotno."Za pravu svađu mora da postoji konkretan razlog, a kod nas ga nije bilo.

Možda su postojala neslaganja koja se dešavaju i unutar porodice, a kamoli sa drugim ljudima, ali zla krv zaista nije postojala.

Životi su nam se razišli, što je sasvim normalno.

Poslije toliko vremena kada smo svi sazreli i dokazani, ili koliko god nedokazani, uslovno rečeno, mi smo opet zanimljivi, i mogu da kažem da smo bliski.

Znači svađe među nama nije bilo".• Nameće se pitanje hoćete li opet snimiti nešto zajedno?"Ništa konkretno nijesmo pričali, razmišljali o tome, ali ako nešto bude - super".• Da li sa “Negativom” izvodiš pjesme “tapovaca”, kao što na svojim nastupima radi tvoja koleginica Goca Tržan?"Mi nikad nijesmo svirali pjesme od “Tapa O11”.

Imamo drugačiju priču, svaki naš nastup je kreiran različito od tadašnjeg “Tapa” tako da nije bilo mjesta za te izlete. Imamo dosta svojih popularnih pjesama tako da nije bilo potrebno, a i potpuno drugačija publika dolazili na koncerte “Negativa”.• Od prošlog albuma, od kad ste se spustili na zemlju prošlo je mnogo vremena. Pa kada se dižete sa nje i krećete da snimate nešto novo?"Što se tiče “Negativa” mi smo i dalje tu i ništa se nije promijenilo.

Naš bubnjar Dario će svirati na koncertu “Tapa O11”.

Sada imamo dosta proba vezanih za taj nastup, a čim se to bude umirilo nastavićemo naše aktivnosti, praviti nove pjesme, najopuštenije i najnormalnije kao i do sada".• A da li radiš pjesme za druge izvođače?"Ne pripremam ništa namjenski. Meni ako se desi, desilo mi se.

Dešavalo se nekoliko puta da napišem tekst ili melodiju za sebe, ali da kasnije shvatim da bi ona bolje legla nekom drugom izvođaču.

Po narudžbi ne radim, iako se i to desilo par puta. Ali što da ne, ja to shvatam kao jak posao.

• Kako usklađuješ brojne poslovne i porodične obaveze?"Moja ćerka Sara je već velika i sve razumije. Ona sada shvata kako treba da funkcioniše kada ja imam obaveze, čak ponekad ide sa mnom na slikanje.

Takođe, veliku podršku imam od supruga i mame, što je veoma važno".• Jednom si izjavila da se ljubav nalazi negdje između radosti i razočaranja. Da li i dalje tako misliš ?"To sam ja nekad rekla? (smijeh). Znaš ne može se staviti prst ni na šta i tačno odrediti šta je u stvari.

To je skup više stvari u svakom slučaju. Vjerovatno sam ja to tada mislila, ali sam bila u nekoj drugoj fazi, iako je generalno to to.

Ljubav se nalazi između radosti i razočaranja.• Da li si zadovoljna, srećna?"Da, jako sam zadovoljna i srećna".

Ako bude, bićeIako kaže da su svi planovi “tapovaca” vezani samo za nastup u Beogradu, Ivana ne isključuje mogućnost da ponovno okupljanje bude na duži rok.• Znači li to da ako uspije koncert u Beogradu da ćete imati još nastupa po Srbiji, regionu?" Kad smo se skupili, svu svoju energiju i kreativnost smo usmjerili smo na1. april, i dalje od toga ne gledamo za sad.

Pa ćemo vidjeti ako bude nešto, biće, ali do sada nemamo nikakve konkretne planove".• Znači 1. april nije šala u vašem slučaju?"Nije šala".

Galerija

Bonus video: