Block out snimio novi spot

Video će, uz kraću radijsku i kompletnu devetominutnu verziju pjesme, biti objavljen 26. marta na posebnom disku.
110 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.03.2011. 09:19h

Beogradski sastav “Block Out” snimio je spot za pjesmu “Beograd spava”.

Video će, uz kraću radijsku i kompletnu devetominutnu verziju pjesme, biti objavljen 26. marta na posebnom disku, što je fanovima grupe dalo nadu da će možda uskoro moći da u svojim rukama drže izdanje s novim pjesmama “Block Outa”.

Ipak, gitarista i vođa benda Nikola Vranjković, za “Vijesti” kaže da se to u bližoj budućnosti neće desiti.

"Mi nove pjesme izvodimo na koncertima već tri godine i ovaj disk sa spotom i dvije verzije pjesme “Beograd spava” nema apsolutno nikakve veze sa našim novim albumom, koji, za sada, i ne planiramo da izdamo. Takođe, mi ne objavljujemo spotove za pjesme iako smo ih mnogo snimili do sada. Ne mogu tačno da se sjetim kada smo uradili posljednji, dovoljno je samo pogledati na You Tubeu", spričao je Vranjković za “Vijesti” i vratio se temi koja bend i njegovu publiku trenutno okupira - spotu za “Beograd spava”.

Svi je nastalo spontano

"Priča oko obrade pjesme grupe “U škripcu” desila se sasvim spontano i cijela situacija oko tog snimanja, a sada i spota, bila je spontana. Sve je jako lijepo ispalo i svi smo ponosni na spot. Režirao ga je Milan Kilibarda i, iako sam za njegove rediteljske vještine znao i ranije jer se dugo poznajemo, iznenadio sam se na kraju, jer spot izaziva veoma snažna osjećanja", ispričao je Vranjković za “Vijesti”, negirajući konstataciju da je vizuelno upečatljivi crno-bijeli video sa kadrovima pustih zgrada, ulica i mostova, zbijenih šarana koji u tijesnom akvarijumu izgledaju tek živi i siromašnih izloga prodavnica, pomalo mračan.

"Veoma mi je drago kada čujem takve konstatacije, jer se to nadovezuje na onu priču da je “Block Out” mračan i alternativni bend... Ipak, na veliku žalost ljudi koji tako misle, spot za “Beograd spava” nije nimalo mračan, samo realan. Mi smo samo prikazali naš grad noću i to je nešto što gledamo cijeli život, jer smo mi ipak Beograđani, znamo kako Beograd izgleda dok spava", objasnio je gitarista “Block Outa”.

On je dodao da su on i njegove kolege iz benda cijelom projektu pristupili veoma ozbiljno.

"Na minus pet smo se vozili čamcima po Dunavu i Savi i to je bio samo jedan maleni dio snimanja. Eto, na to smo potrošili nekoliko dana snimanja, a u spotu taj kadar traje samo par sekundi. Možda baš zato spot tako ispunjava emocijama one koji ga gledaju, jer i mi znamo da nijesmo gubili vrijeme radeći sve to", prokomentarisao je Vranjković pozitivne komentare spota koji je za nekoliko dana imao skoro 4 000 pregleda.

Nastupaju na "Long Night"

Ipak, iako se gitarista “Block Outa” ne slaže s tim, publika je u komentarima na sajtu Youtube skoro jednoglasna da video za “Beograd spava” “budi mračna osjećanja” i da sve pomalo podsjeća “na vrijeme nakon Apokalipse”.

“Block Out” će se sa svojim fanovima družiti već 26. marta u okviru festivala “Long Night” u beogradskom Domu omladine.

Na festivalu će nastupiti 12 domaćih i regionalnih izvođača u tri koncertna prostora, a među njima su i “Autogeni trening”, “Letu štuke”, “Rundek Cargo trio”, Rambo Amadeus i “Pips Chips & Videoclips”.

„Na minus pet smo se vozili čamcima po Dunavu i Savi i to je bio samo maleni dio snimanja. Eto, na to smo potrošili nekoliko dana, a kadar traje samo par sekundi. Ipak, znamo da nijesmo gubili vrijeme radeći sve to”

Bonus video: