Alt-rock bend "Kuriri" nastupa u Nikšiću i Podgorici

Nadamo se što većem odzivu publike, a mi ćemo učiniti sve da napravimo dobru atmosferu na našim prvim svirkama u Crnoj Gori.
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 16:51h

Kuriri, alternativni rock bend iz Pirota, predstojećeg vikenda prvi put će nastupiti u Crnoj Gori. Uoči koncerata u Podgorici i Nikšiću, o svom sastavu za Vijesti priča frontmen Nenad Antić.

"Naši tekstovi su na engleskom jeziku, tako da prilično dobro prolazimo sa svirkama u inostranstvu. Prošle godine smo prvi put pokušali da se otisnemo u internacionalne vode, i to se pokazalo kao jako dobar potez.

Napravili smo najprije mini Balkan tour 2010, a to je preraslo u veću turneju koja je rezultirala sa 35 nastupa u inostranstvu u prošloj godini, uključujući i neke od većih festivala u regionu", kaže Antić.

Bend nastao 2004, nastupao je širom Srbije i u desetak zemalja regiona (Bugarska, Grčka, Rumunija, Makedonija, Turska...), učestvovao je na nekoliko najvećih regonalnih festivala (Demofest, GBOB - Serbia, Demo Masters...) sa kojih je uglavnom odnosio nagrade. Osim Antića, Kuriri su Predrag Pejčić (klavijature), Marko Zubić (električna gitara), Srđan Veselinović (bas gitara) i Saša Đorđević (bubnjevi).

Puno prijatelja u crnogorskim bendovima

U martu i aprilu ove godine grupa će biti na "Love & Unity" turneji, a prema riječima Antića obići će Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, BiH, Sloveniju, Italiju i Austriju. Serija svirki uključuje koncerte u Podgorici i Nikšiću, gdje će promovisati pjesme sa predstojećeg debi albuma.

"Dobili smo odlične kritike od javnosti i među muzičkim kritičarima u zemlji i inostranstvu, što nam je pomoglo da izađemo van granica Srbije"

"Presrećni smo zbog toga što ćemo konačno svirati u Crnoj Gori, jer nikad prije nijesmo bili kod vas, a i imamo puno prijatelja koji sviraju u crnogorskim alternativnim bendovima", kaže pjevač Kurira.

Na pitanje kakav zvuk gaje Kuriri i koji bendovi su ih inspirisali Antić kaže: "To je neka mješavina post rock-post punk revival-new wave-indie muzičkih pravaca... Inspirisali su nas mnogi svjetski poznati bendovi, ljudi, gradovi, rakija, vrijeme u kojem živimo, ljubav, vjera u bolje sjutra".

Kuriri iza sebe imaju demo album, "Xenon Project" iz 2009.

"To je naše prvo neoficijalno izdanje u privatnoj režiji. Oprobali smo se da vidimo kako će sve to proći. Snimanje i produciranje je radio naš klavijaturista Predrag Pejčić, kojem je pošlo za rukom da to kvalitetno završi.

Dobili smo odlične kritike od javnosti i među muzičkim kritičarima u zemlji i inostranstvu, što nam je pomoglo da izađemo van granica Srbije", objašnjava Antić.

Podrška Shin-Ei i Deaf Voices

Bend već uveliko radi na svom prvom zvaničnom studijskom izdanju čiji se izlazak očekuje na jesen 2011.

"Nadamo se što većem odzivu publike, a mi ćemo učiniti sve da napravimo dobru atmosferu na svirkama"

"Album snimamo u studiju Underground u Beogradu, producent će biti Marko Arthur, a na CD-u će se naći 11 naših pjesama. Ime albuma nećemo otkrivati još, ali će ga najaviti singl "Fade Away", a spot za ovu pesmu možete očekivati na proljeće".

Kuriri će 19. marta svirati u pabu Hacienda u Nikšiću, uz domaću podršku - bendove Shin-Ei i Deaf Voices, a ulaz će biti jedan euro. Dan kasnije ovaj alt-rock bend će se predstaviti i podgoričkoj publici samostalnim nastupom u kafiću "Berlin", ulaz će biti besplatan.

"Nadamo se što većem odzivu publike, a mi ćemo učiniti sve da napravimo dobru atmosferu na svirkama u Nikšiću i Podgorici. Vidimo se uskoro!", zaključio je Antić.

Bonus video: