The Streets na InMusic festivalu

Početkom ove godine The Streets je izdao svoj peti, ujedno i posljednji album "Computers and Blues" koji, prema ocjenama kritičara, predstavlja rad kojim se na najbolji način oprašta od muzičkog svijeta.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.03.2011. 16:55h

Nakon što je prije samo mjesec dana izdao posljednji album, zajedno sa viješću o povlačenju sa muzičke scene, britanski reper Majk Skiner, poznatiji pod pseudonimom The Streets, krenuće na oproštajnu turneju u sklopu koje će jedan od koncerata održati upravo na zagrebačkom festivalu.

Reper, muzičar i producent iz Birmingema prepoznatljivog naglaska na britanskoj sceni se pojavio sa singlom "Has it Come to This" (2000). Ubrzo zatim izdaje prvi album "Original Pirate Material" koji, zahvaljujući modernoj produkciji i interesantnim tekstovima koji reflektuju život moderne britanske generacije, zauzima posebno mjesto unutar garage scene. U razmaku od nekoliko godina slijede albumi "A Grand Don't Come For free", "The Hardest Way to Make an Easy Living" i "Everything is Borrowed" koji odišu zanimljivim produkcijskim kombinacijama UK garagea, hip-hopa i elektronike kao i Skinerovim upečatljivim i britkim osvrtima na svakodnevne životne teme.

Početkom ove godine The Streets je izdao svoj peti, ujedno i posljednji album "Computers and Blues" koji, prema ocjenama kritičara, predstavlja rad kojim se na najbolji način oprašta od muzičkog svijeta.

Publika iz regiona imala je već priliku da vidi britanskog repera na Exitu 2009, a onima koji su to propustili ovo će biti posljednja šansa da isprate njegov nastup uživo.

Pored njega na T-Mobile INmusic festivalu, koji će se održati 21. i 22. juna u Zagrebu, svoje učešće su potvrdili Arcade Fire, Grinderman, TV on the Radio, Jamiroquai i Cypress Hill.

Cijena ulaznice za oba dana do 14. aprila biće 390 kuna (oko 52 eura), a nakon toga 440 kuna (oko 59 eura). Dnevne ulaznice će biti dostupne isključivo na blagajni festivala na dane održavanja po jedinstvenoj cijeni od 350 kuna (oko 47 eura).

Bonus video: