Uskoro novo izdanje Block Out-a

Alternativni sastav Block Out, pored nastupa 26. marta na Long Night festivalu u Domu omladine Beograd, uskoro će objaviti disk na kojem će se naći spot.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.03.2011. 16:16h

Alternativni sastav Block Out, pored nastupa 26. marta na Long Night festivalu u Domu omladine Beograd, uskoro će objaviti disk na kojem će se naći spot, kraća radijska i kompletna devetominutna verzija pjesme "Beograd spava", koju je u originalu izvodila grupa U škripcu.

“To je, rekao bih, mala himna Beograda. Ljudi su je pomalo zaboravili, a to je zaista velika pjesma i mi smo jednostavno riješili da joj vratimo život i stari sjaj. Nekako smo se osjetili pozvanim da to uradimo” izjavio je nedavno za Vijesti o pjesmi Nikola Vranjković, frontmen benda Block Out.

Kako prenosi Long Play, odluci da obrade pjesmu koju je grupa U škripcu snimila za album "O je!" (1983), Vranjković kaže da je doprinijelo to što je radio ljetos kao tonac na nastupu njenog nekadašnjeg frontmena Milana Delčića Delče u Novom Bečeju, kao i da je oduvijek želio da čuje "Beograd spava" u izvedbi pjevača Block Outa, Milutina - Mite Jovančića.

Na festivalu Long Night će nastupiti 12 domaćih i regionalnih izvođača u tri koncertna prostora. Uz Block Out među njima su Letu štuke, Rundek Cargo trio, Rambo Amadeus, Pips Chips & Videoclips, kao i crnogorski bend Autogeni trening.

Bonus video: