Nije se nadala pobjedi

Dvadesetdvogodišnja debitantkinja Daria Kinzer predstavljaće Hrvatsku na ovogodišnjem Eurosongu u Dizeldorfu. Ona se za pobjedu u finalu borila sa jednim od najboljih pjevača na Balkanu Žakom Hudekom-
59 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2011. 16:56h

Daria Kinzer osvojila je 9.000 bodova, što joj je bilo dovoljno da trijumfuje na ovogodišnjoj Dori. Pored izvođača, publika je u sedmoj završnoj emisiji izabrala i pjesmu s kojom će se Daria boriti u Njemačkoj. Riječ je o numeri “Lahor” koju je pisao Boris Đurđević, inače član grupe “Colonia”.

Finalna, sedma po redu emisija Dore, započela je nastupom prošlogodišnjih pobjednica, grupe “Feminnem” koje su podsjetile publiku na njihovu prošlogodišnju pobjedničku pjesmu ”Lako je sve”.

Zadatak finalista bio je da premijerno izvedu po tri pjesme koje su posebno za finale ovog šoua komponovali Đurđević, Lea Dekleva i Ante Pecotić. Nakon prvog dijela emisije i izvedbe triju pjesama zbrajali su se glasovi žirija i publike.

Nakon što su finalisti ponovno izveli najbolje ocijenjenu pjesmu gledaoci su imali pet minuta kako bi odlučili ko će predstavljati Hrvatsku na 56- Eurosongu. U žiriju susjedjeli Severina, koja je bila predstavnica 2005, zatim kompozitor Tonči Huljić čije su kompozicije nekoliko puta branile boje Hrvatske na ovom takmičenju, kao i kompozitor Andrej Babić s čijim su pjesmama na Eurosongu učestvovale mnoge zemlje.

Daria, koja na Eurosongu želi da pjeva na engleskom jeziku, izjavila je da nije očekivala pobjedu iako joj se nadala. Za nastup na Eurosongu u Dizeldorfu Daria je najavila “sjajan scenski nastup” sa odličnom koreografijom.

Iznenađenje pobjedom nije krio ni autor pobjedničke numere Boris Đurđević.

"Iznenađen sam i srećan sam što sam pobijedio i što moja pjesma ide na Eurosong. Stvarno mi je izuzetno drago. Teško je sada prognozirati kako ćemo proći, u svakom slučaju potrudiću se da pjesmu upakujem jako dobro i nadam se da ćemo je pjevati na engleskom", istakao je Đurđević.

U svom kratkom skeču, prije nego je publika rekla svoje, finalista Žak Hudek je saopštio zašto je on najbolji kandidat za Eurosong.

"Imam iskustva, super pjevam, a i fenomenalno izgledam", našalio se Hudek. Žaku je ovo ujedno bio šesti nastup na Dori. Za razliku od njega, Daria iza sebe ima nekoliko koncerata i nastupa u mjuziklima, još nije izdala album, a kako tvrdi, muzičku karijeru nakon pobjede na Dori želi da gradi u Zagrebu, a ne u Beču gdje je rođena i trenutno živi.

Bonus video: